Foto: gordonko
kamarátka Jarka experimentovala ... vyzkúšal som a trochu vylepšil ... včera som urobil 3 Zobraziť celý popiskamarátka Jarka experimentovala ... vyzkúšal som a trochu vylepšil ... včera som urobil 3 štrúdle a dnes mám na stole zasa tri štúdle ,ale už nové rýchlo sa míňajú
príprava
na 170 °C
Suroviny
400 - 500 g |
|
12 dkg (Palmarin) |
|
0,5 čl |
|
1 dcl |
|
Plnka: | |
500 g (ricotta) |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 citróna |
|
podľa chuti |
|
1 kg |
|
1 bal |
|
na posypanie |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
potrebné suroviny .... ricotta ,mlieko,hlad. múka ,citron , vajce, soda bicarbona , vanilínový a škoricový cukor , škorica mletá , palmarin , cukor a jablka
-
2
... včera som si palmarin do múky nastrúhal , dnes som ho roztopil a prilial ....je to lahšie a menej pracné
-
3
z múky , tuku ,sody bicarbony a mlieka si urobíme cesto ktoré sa nám nebude lepiť na stenu misy
-
4
hotové cesto som dal do sáčku a do chladničky .... nepíšem na hodinu či dve ..... oddychovalo kým som si pripravil tvaroh a postrúhal jablka
-
5
do ricotty som dal jedno žltko , cukru podla chuti , nastrúhal kôru z jedného citrona , pol citrona vymačkal a ešte som pridal kyselinu citronovú .... na a premiešal...
-
6
jablka som si postrúhal , pridal trochu cukru a čiastočne som ich ,,vyžmíkal,, aby neboli moc vodnate a štrúdla mi nepraskla ..... a stejne mi praskly potvory
-
7
cesto som včera rozdelil na dve časti , dnes na 4 a vyvalkal som , potrieme ochutenou ricottou ,alebo tvarohom nato rozložime postrúhané jablka , posypeme škoricovým cukrom a škoricou
-
8
štrúdly zavynieme , popycháme a potrieme mixom vody a oleja.. idú do 170°C trúby na 30 minut .... potrieme aj po vybratí z trúby
-
9
.... sú dobre aj ked mi ,,zasa praskli,, DOBRÚ CHUŤ
určite "Gordon" a Frenky" chutili .... Jarke.
mna ta kava vratila kuuuuustik nazad - do takého saflika som si robievala kavu, ked som sa ucila na skusky :-)