Štrúdľa ,,Jarka,, fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 8. apríla 2014
Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept)
Foto: gordonko

kamarátka Jarka experimentovala ... vyzkúšal som a trochu vylepšil ... včera som urobil 3 Zobraziť celý popiskamarátka Jarka experimentovala ... vyzkúšal som a trochu vylepšil ... včera som urobil 3 štrúdle a dnes mám na stole zasa tri štúdle ,ale už nové rýchlo sa míňajú

45 - 60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

400 - 500 g
12 dkg (Palmarin)
0,5 čl
1 dcl
Plnka:
500 g (ricotta)
1 ks
podľa chuti
1 citróna
podľa chuti
1 kg
1 bal
 na posypanie
 na potretie




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny .... ricotta ,mlieko,hlad. múka ,citron , vajce, soda bicarbona , vanilínový a škoricový cukor , škorica mletá , palmarin , cukor a jablka

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... včera som si palmarin do múky nastrúhal , dnes som ho roztopil a prilial ....je to lahšie a menej pracné

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    z múky , tuku ,sody bicarbony a mlieka si urobíme cesto ktoré sa nám nebude lepiť na stenu misy

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotové cesto som dal do sáčku a do chladničky .... nepíšem na hodinu či dve ..... oddychovalo kým som si pripravil tvaroh a postrúhal jablka

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do ricotty som dal jedno žltko , cukru podla chuti , nastrúhal kôru z jedného citrona , pol citrona vymačkal a ešte som pridal kyselinu citronovú .... na a premiešal...

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jablka som si postrúhal , pridal trochu cukru a čiastočne som ich ,,vyžmíkal,, aby neboli moc vodnate a štrúdla mi nepraskla ..... a stejne mi praskly potvory

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    cesto som včera rozdelil na dve časti , dnes na 4 a vyvalkal som , potrieme ochutenou ricottou ,alebo tvarohom nato rozložime postrúhané jablka , posypeme škoricovým cukrom a škoricou

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    štrúdly zavynieme , popycháme a potrieme mixom vody a oleja.. idú do 170°C trúby na 30 minut .... potrieme aj po vybratí z trúby

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    .... sú dobre aj ked mi ,,zasa praskli,, DOBRÚ CHUŤ

    Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

ebaka
Krásna úvodná fotka...štrúdličky krásne plné a mám rada tvaroh i jablká,pre mňa super.Nečudujem sa ,že si piekol dva dni po sebe:-))
1x motyka
luss44
krásne štrúdle, a nesú meno mojej maminky, tak ich určite vyskúšam. Popichal si ich ozaj originálne :)
1x motyka
hubata
Odhalila som ťa:
určite "Gordon" a Frenky" chutili .... Jarke.
neposed
skoda, ze ju nemam prave teraz na tanieriku pri kave, bodla by. Je super, taketo mam rada
1x motyka
gordonko
@hubata ....Jaruš je daleko až v Krtíši ....ochutná ich inokedy ale ta kyselkavosť im na žiovotnosti nepridává spíš naopak.....dobre sa to je
gordonko
@janatel ...varýš či učíš ??????? ....spíš ,,učíš,, alebo provokuješ ....kde sú Tvoje príspevky ? kde sú Tvoje recepty ???? ...... vieš čo mam na jazyku ??? pol....
kimlo
Mne sa ten pravopis lubi, rad citam tieto recepty a mam z nich radost prave z tohoto dovodu, viem ze @gordonko nie je rodeny slovak a pise ako Stur, a to sa mi paci. Rypaci z jazykovedneho ustavu chodte sa hrat trocha nabok... :-)
smejkad
radost pozerat, urcite aj kostovat :-)
mna ta kava vratila kuuuuustik nazad - do takého saflika som si robievala kavu, ked som sa ucila na skusky :-)
1x motyka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia