
Jahodový koláč z lístkového cesta
Rúru vyhrejeme na 240° C, obe balenia lístkového cesta rozvaľkáme na štvorce so stranou 22 cm....

Baranie rohy s čalamádou
Papriku, ktorá ešte zostala na záhrade som všetkú pozbierala... roztriedila, také väčšie som použila...

Kôprovo-tvarohový koláč (Kapros-túrós lepény)
Korene tejto kombinácie - tvaroh + kôpor - pochádzajú z Maďarska a u nás doma si jeho...

Lacný kapustový prívarok
Z umytej kapusty vyrežeme hlúbovitú časť, kapustu pokrájame a vložíme do hrnca s trochou vody...

Gaštanová torta
Žĺtky vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a postupne do nich pridáme gaštanové pyré. Zvlášť vyšľaháme bielky...

Rizoto s paradajkami
... v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré...

Zemiaky plnené bryndzou
Zemiaky uvaríme v šupke a dáme vychladnúť. Vyhladnuté ošúpeme, prerežeme po dĺžke na poli a vydlabeme stred....

Veľkonočné linecké koláčiky
Taketo koláčiky robievam iba na Vianoce, ale viem, že sa robievajú aj na Velkú noc, tak som...

Pstruh na masle, grilovaná cvikla a dusená cuketa s mrkvou
pripraveného pstruha posolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme citronom, dáme naň plátok masla a vložíme...

Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som vkladala...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Marhuľové rezy - bezlepkové
Recept mám dávno - dávno asi z časopisu Slovenka, alebo Život. Už ho mám uložený...

Čučoriedkový koláč z kyslého „mlieka“
Recept na koláčik z kyslého mlieka má doma snáď každý. V nejakej starej kuchárke, ktorá...

Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...

Pepermintové brownies
Uf. Tieto brownies to je ako mať na pleciach anjela a čerta, jeden šepká "už...

Kuriatka na šalotke v smotanovej omáčke s estragónom a s citrónovou šťavou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne. Kuriatka sú mimoriadne chutné korenisté huby, sú vysoko cenené na celom...

Zapekané jogurtové zemiaky s mätou a tymianom
Jednoducha a velmi chutna priloha, ako aj samostatne jedlo :)

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou
Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini...

Zapekaný zubáč so syrovo-vínovou omáčkou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, anglickú zeleninu udusíme na masle, vložíme...

Zaváraná tekvica
Tekvicu pokrájame na malé kocky a povaríme v okyslenej vode 10 minút. Horúcu precedíme a vložíme...

Jablkový prsteňový kysnutý koláč
Recept som našla na facebooku ešte v januári 2015, veľmi sa mi páčil, najmä nápad,...

Pletienka s kyslou smotanou od @egreska
Tento recept je od našej @egreska , ja som zvolila malý rozdiel v...

Plnené šampiňóny (fotopostup)
Hríbom som prišla na chuť len pár rokov dozadu. Zatiaľ máme vzťah nesmelý, kuriatkovo-dubákovo-šampiňónový...

Syrové rizoto z pšena
Pšeno niekoľko krát sparíme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme odkvapkané pšeno, cesnak a...

Zemiakové tyčinky
uvarime si zemiaky, , osupeme, a postruhame alebo pretlačime na muku zmiesanu s kypr...