Foto: an3da
Recept mám od kolegini, ktorá je už na dôchodku. Rovnako sa môže urobiť aj jablková pita.
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Očistené, vykôstkované višne iba zľahka scedíme, nežmýkame. Dáme asi 150 g cukru a 5 - 6 lyžíc krupice. Premiešame. Zamiesime si cesto z múky, cukru, masti a vajec s pečivovým práškom. Ak je tuhé, pridáme trochu mlieka, asi pol deci. Ja som nemala mlieko, tak som dala vodu. Cesto rozdelíme na dve čiastky a vyvaľkáme na tenko, podľa plechu. Na cesto nasypeme trochu krupice.
-
2
Potom po ceste rozvrstvíme višne, posypeme ich krupicou a položíme druhú vyvaľkanú polovicu cesta.
- 3
Popicháme vidličkou a pečieme asi 25 minút na 200 stupňov. Upečené a vychladnuté posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu