Višňová pita

an3da - fotkaan3da, 18. januára 2016
Višňová pita
Foto: an3da

Recept mám od kolegini, ktorá je už na dôchodku. Rovnako sa môže urobiť aj jablková pita.

10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 g
200 g
2 ks surové
1 ks
1,5 kg
150 - 200 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené, vykôstkované višne iba zľahka scedíme, nežmýkame. Dáme asi 150 g cukru a 5 - 6 lyžíc krupice. Premiešame. Zamiesime si cesto z múky, cukru, masti a vajec s pečivovým práškom. Ak je tuhé, pridáme trochu mlieka, asi pol deci. Ja som nemala mlieko, tak som dala vodu. Cesto rozdelíme na dve čiastky a vyvaľkáme na tenko, podľa plechu. Na cesto nasypeme trochu krupice.

    Višňová pita - obrázok 1
  2. 2

    Potom po ceste rozvrstvíme višne, posypeme ich krupicou a položíme druhú vyvaľkanú polovicu cesta.

  3. 3

    Popicháme vidličkou a pečieme asi 25 minút na 200 stupňov. Upečené a vychladnuté posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@an3da děkuji za recept! Moc zajímavý, zkusím jistě - teď s jablky, v létě s višněmi, bo ty mám opravdu moc ráda. Těsto s masťou - bude křehké a dobré! Fajn nápad!!

Pridaj komentár k receptu: