Slivkovo maková kombinácia v koláčoch je u mňa obľúbená. Tento recept mám odložený z nejakého časopisu.
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
150 ml vlažné |
|
20 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
100 ml |
|
50 g |
|
1000 g |
|
150 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, pridáme mlieko, cukor a rozmrvíme droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme zakryté v teple kysnúť cca 40 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku. Dáme variť mlieko, keď vrie, tak prisypeme mletý mak a cukor. Krátko povaríme. Slivky odkôstkujeme - ja som mala mrazené.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme.
- 4
Nakrájame ho na tri rovnako široké pásy.
- 5
Každý z nich potrieme makovou plnkou
- 6
A oba dlhé konce spojíme dokopy - zoštipkáme ich
- 7
Zoberieme guľatú formu na tortu, ktorú vymastíme, alebo vystelieme papierom na pečenie.Postupne špirálovito ukladáme.
- 8
Do medzier medzi jednotlivými pásmi povkladáme vykôstkované slivky.
- 9
Slivky posypeme hnedým cukrom a cesto potrieme vajíčkom.
- 10
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180. Pečieme cca 30 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom.
Ďalšie recepty:
- 2
To ma veľmi teší Katka
Náhodou sa ti vydaril priam ukážkovo a je to super nápad tá štvorcová forma:)