Foto: danda3
Recept som našla v prílohe časopisu PLUS 7 dní ešte minulý rok, uloženého a zabudnutého v mojej kuchárskej knihe a nedalo mi nevyskúšať, tento Zobraziť celý popisRecept som našla v prílohe časopisu PLUS 7 dní ešte minulý rok, uloženého a zabudnutého v mojej kuchárskej knihe a nedalo mi nevyskúšať, tento rok som polohrubú múku opäť vymenila za špaldovú.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo s čokoládou si rozpustíme. Potom pridáme k múke, cukru, mandliam, perníkovému koreniu a
-
2
vypracujeme cesto, ak sa drobí podľa potreby pridáme biley jogurt - po troškách, nie celý naraz. Necháme odstáť asi hodinku v kuchyni.
-
3
Potom si odtrhneme kúsok cesta, natlačíme ho do formičky, pokrytej fóliou a pomocou fólie vyklopíme. Môžeme tvarovať aj klasické rohlíčky ako v pôvodnom recepte, alebo použiť aj inú formičku.
-
4
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180°celzia cca 10 - 12 minút. Z tejto dávky mi vyšli dva plechy.
-
5
Upečené, pozor, keď sú horúce, sú veľmi krehké, preto ich necháme na plechu vychladnúť.
-
6
Potom ozdobíme hustou čokoládovou polevou, pripravenou vo vodnom kúpeli a dáme stuhnúť.
-
7
Minulý rok so vyskúšala aj inú formičky.
Krasne a pokojné Vianoce želám :-)
@evanaa Ďakujem, mňa tiež ruka bolí, ale z vykrajovania cesta...:D:D:D♥