Perníkovo-pohánková bábovka

danda3 - fotkadanda3, 7. februára 2015
Perníkovo-pohánková bábovka
Foto: danda3

Dnes to bola čistá improvizácia, ale vyšla perfektne.

15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g celozrnná
50 g
50 g
4 ks
4 PL (alebo kakao)
125 ml
125 ml
7 PL
1 bal.
1/2 ČL
 na formu
 na formu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vacia začneme šľahať so štipkou soli, potom pridáme med (môže byť aj viac, podľa chuti), vyšľaháme do peny pridáme olej, múku zmiešanú s PDP, karobom a korením, mlieko a jemne prešľaháme. Brusnice namočíme, potom scedíme, pridáme do cesta spolu s nahrubo nasekanými mandľami. Premiešame. Namiesto medu môžete dať aj cukor.

  2. 2

    Dáme do formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali pohánkovou múkou. Pečieme na 170°C cca 45 minút, treba vyskúšať špajdlou.

    Perníkovo-pohánková bábovka - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vychladnúť, potom vyberiem z formy a môžeme podávať.

    Perníkovo-pohánková bábovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ďakujem vám za milé komentáre, potešili, ten med som prepísala, pretože nie je veľmi sladká, ja si ju natieram domácim slivkovým lekvárom.♥
obidve tvoje pohánkové bábovky sa mi páčia. Rada improvizujem s touto múkou, ale priznám sa, bála som sa ju použiť samotnú. Už sa báť nebudem :-)
Ďakujem za milé komentáre a @veron2402 a @tiginko - ďakujem za odvahu, nebáli ste sa ísť do toho, ďakujem aj za krásne foto!♥ Medu som dávala 7 PL, mne to bolo sladké dosť, ale bála som sa, že iným to bude málo, takže prepíšem naspäť.☺

Pridaj komentár k receptu: