Foto: danda3
Dnes to bola čistá improvizácia, ale vyšla perfektne.
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
250 g celozrnná |
|
50 g |
|
50 g |
|
4 ks |
|
4 PL (alebo kakao) |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
7 PL |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
na formu |
|
na formu |
|
Postup
-
1
Vacia začneme šľahať so štipkou soli, potom pridáme med (môže byť aj viac, podľa chuti), vyšľaháme do peny pridáme olej, múku zmiešanú s PDP, karobom a korením, mlieko a jemne prešľaháme. Brusnice namočíme, potom scedíme, pridáme do cesta spolu s nahrubo nasekanými mandľami. Premiešame. Namiesto medu môžete dať aj cukor.
- 2
Dáme do formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali pohánkovou múkou. Pečieme na 170°C cca 45 minút, treba vyskúšať špajdlou.
- 3
Necháme vychladnúť, potom vyberiem z formy a môžeme podávať.
- 2
Diskusia k receptu