Čoko-čokoládová torta

nika8 - fotkanika8, 13. februára 2015
Čoko-čokoládová torta
Foto: nika8

Recept je z časopisu Food. Ja pečiem s bezlepkovou múkou, kto chce skúsiť s riadnou, tak podľa receptu by mala ísť hladká. Recept vhodný pre tzv. čokoholikov :)

90 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
75 g
30 ml silné
170 ml
270 g
1/2 bal.
120 g mäkké
120 ml
120 g
150 g
3 ks
120 ml
1 ČL
Ganache:
450 g
470 ml
60 ml
50 g
3 PL(alebo rumová aróma)
 na hobliny

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Recept na tortovú formu s priemerom 26 cm.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 175 C. Formu vyložíme papierom na pečenie.

  3. 3

    Do kakaa vmiešame kávu a med a necháme vychladnúť. Zmiešame múku a prášok do pečiva - ja som dala bezlepkovú: 200 g Schar Mix C a 70 g Schar It. Po upečení bol korpus dosť jemný, ale na chuti mu to neubralo :).

  4. 4

    Maslo vyšľaháme a postupne pridáme olej a cukor (trstinový aj krupicový). Šľaháme, dokiaľ hmota nebude hladká a nadýchaná. Postupne pridáme vajcia, smotanu a vanilku. Zašľaháme múku s práškom do pečiva a po tretinách i kakaovú zmes.

  5. 5

    Cesto nalejeme do formy na pečenie a pečieme 40 až 50 minút.

  6. 6

    Ganache: čokoládu polámeme na kúsky. Smotanu zohrejeme a rozmiešame v nej med, nesmie vrieť. Nalejeme na čokoládu, necháme chvíľu odstáť a potom všetko vymiešame s kúskom masla a rumom na krém. Necháme vychladnúť a stuhnúť na krém.

  7. 7

    Vychladnutý korpus 2x prekrojíme a natrieme krémom. Tenkou vrstvou potrieme aj povrch a boky torty a dozdobíme čokoládovými hoblinami. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa. Pred podávaním necháme chvíľu odstáť pri izbovej teplote.

  8. 8

    Príjemné maškrtenie :)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Toto vyzerá super! Ak sa ešte v apríli mesiac pred pôrodom budem vládať hýbať,manžel dostane na narodeniny:-) Len asi uberiem cukor v ceste,zdá sa mi ho celkom veľa.

Pridaj komentár k receptu: