Foto: nika8
Recept je z časopisu Food. Ja pečiem s bezlepkovou múkou, kto chce skúsiť s riadnou, tak podľa receptu by mala ísť hladká. Recept vhodný Zobraziť celý popisRecept je z časopisu Food. Ja pečiem s bezlepkovou múkou, kto chce skúsiť s riadnou, tak podľa receptu by mala ísť hladká. Recept vhodný pre tzv. čokoholikov :)
príprava
na 175 °C
Suroviny
Korpus: | |
75 g |
|
30 ml silné |
|
170 ml |
|
270 g |
|
1/2 bal. |
|
120 g mäkké |
|
120 ml |
|
120 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
120 ml |
|
1 ČL |
|
Ganache: | |
450 g |
|
470 ml |
|
60 ml |
|
50 g |
|
3 PL(alebo rumová aróma) |
|
na hobliny |
|
Postup
-
1
Recept na tortovú formu s priemerom 26 cm.
- 2
Rúru predhrejeme na 175 C. Formu vyložíme papierom na pečenie.
- 3
Do kakaa vmiešame kávu a med a necháme vychladnúť. Zmiešame múku a prášok do pečiva - ja som dala bezlepkovú: 200 g Schar Mix C a 70 g Schar It. Po upečení bol korpus dosť jemný, ale na chuti mu to neubralo :).
- 4
Maslo vyšľaháme a postupne pridáme olej a cukor (trstinový aj krupicový). Šľaháme, dokiaľ hmota nebude hladká a nadýchaná. Postupne pridáme vajcia, smotanu a vanilku. Zašľaháme múku s práškom do pečiva a po tretinách i kakaovú zmes.
- 5
Cesto nalejeme do formy na pečenie a pečieme 40 až 50 minút.
- 6
Ganache: čokoládu polámeme na kúsky. Smotanu zohrejeme a rozmiešame v nej med, nesmie vrieť. Nalejeme na čokoládu, necháme chvíľu odstáť a potom všetko vymiešame s kúskom masla a rumom na krém. Necháme vychladnúť a stuhnúť na krém.
- 7
Vychladnutý korpus 2x prekrojíme a natrieme krémom. Tenkou vrstvou potrieme aj povrch a boky torty a dozdobíme čokoládovými hoblinami. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa. Pred podávaním necháme chvíľu odstáť pri izbovej teplote.
- 8
Príjemné maškrtenie :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu