Parížska kocka

ancicka - fotkaAncicka, 29. decembra 2018 18:42
Ďalšie recepty »
Parížska kockaFoto: ancicka
30
porcií
80 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

280 g
200 g
150 g mleté
150 g
1 ks
50 ml
Krém:
750 ml
125 g
1 bal.
250 g
250 g (alebo Hera)
2 PL
Navrch:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na vymastený plech, upečieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme krém: Múku zmiešame s kakaom a pridáme do mlieka s vanilínovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladenú kašu.

  3. 3

    Nakoniec krém natrieme na jeden plát, druhým platom ho prikryjeme. Polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist