Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Parížska kocka

ancicka - fotkaancicka, 29. decembra 2018
Parížska kocka
Foto: ancicka
30
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

280 g
200 g
150 g mleté
150 g
1 ks
50 ml
Krém:
750 ml
125 g
1 bal.
250 g
250 g (alebo Hera)
2 PL
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na vymastený plech, upečieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme krém: Múku zmiešame s kakaom a pridáme do mlieka s vanilínovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladenú kašu.

  3. 3

    Nakoniec krém natrieme na jeden plát, druhým platom ho prikryjeme. Polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Fí - ha. Ani nie tak náročné na prípravu a pritom výborne až honosne vyzerajú. Pri kombinácii tých surovín, museli byť fajnové. Určite vyskúšam.

Pridaj komentár k receptu: