Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Parížska kocka

ancicka - fotkaancicka, 29. decembra 2018
Parížska kocka
Foto: ancicka
30
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

280 g
200 g
150 g mleté
150 g
1 ks
50 ml
Krém:
750 ml
125 g
1 bal.
250 g
250 g (alebo Hera)
2 PL
Navrch:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na vymastený plech, upečieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme krém: Múku zmiešame s kakaom a pridáme do mlieka s vanilínovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladenú kašu.

  3. 3

    Nakoniec krém natrieme na jeden plát, druhým platom ho prikryjeme. Polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

torticka
Krasne chutne zakusky, ale aj ozdobené. Vies pekne krajat. To ja, ked krajam, tak pekne dokriva.
1x haji
haji
Pěkný recept, řezy jako malované, nejen krájení obdivuji, jsi šikulka!
marienka44
Ja davam do takeho kremu muku hrubu alebo polohrubu, nevytvoria sa hrudky..
motyka
Fí - ha. Ani nie tak náročné na prípravu a pritom výborne až honosne vyzerajú. Pri kombinácii tých surovín, museli byť fajnové. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia