Parížska kocka
Foto: ancicka
30
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
280 g |
|
200 g |
|
150 g mleté |
|
150 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
Krém: | |
750 ml |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
250 g (alebo Hera) |
|
2 PL |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na vymastený plech, upečieme a necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme krém: Múku zmiešame s kakaom a pridáme do mlieka s vanilínovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladenú kašu.
- 3
Nakoniec krém natrieme na jeden plát, druhým platom ho prikryjeme. Polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Tiež kakaový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu