Vegánsky dezert
Vegánsky dezert

Domáce Snickers

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 8. júna 2017

Určite túto sladkosť pozná každý. Obľúbené a všade propagované Snickers sú v našej pozornosti už veľmi dlho. Ja som túto sladkosť veľmi nemusela, no Zobraziť celý popisUrčite túto sladkosť pozná každý. Obľúbené a všade propagované Snickers sú v našej pozornosti už veľmi dlho. Ja som túto sladkosť veľmi nemusela, no táto domáca verzia ma milo prekvapila. Sú nadmieru sladké aj bez pridaného cukru. Navyše sú sýte a nutričné vyvážené, takže poslúžia ako skvelý snack alebo desiata. Najlepšie na nich je, že presne viete, čo ste do nich dali. Vyskúšate? ;)

8
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Nugát:
1/2 šálky
2 PL (agáve/ryžový sirup)
1 PL
Karamel:
250 g (namočené datle)
1/3 šálky
2 PL
Navyše:
Čokoládový poleva:




Postup

  1. 1

    Nugát si pripravíte zmiešaním arašidového masla, datľového sirupu alebo iného tekutého sladidla a sušeného nápoju. Na pečiaci papier hmotu rozotrite do obdĺžnika hrúbky asi 0,5 cm. Uložte do mrazničky na 30 minút.

  2. 2

    Na karamel rozmixujte v mixéri datle alebo datľovú pastu, kokosový olej, vodu, vanilkový extrakt. Vnikne vám dobre roztierateľný karamel. Vytiahnite z mrazničky nugát a natrite naň polovicu karamelového krému. Naň uložte arašidy. Ja som arašidy ukladala vedľa seba pre lepší efekt. Arašidy dobre zatlačte do karamelu.

  3. 3

    Druhú polovicu karamelu opatrne natrite na arašidy a opäť vložte do mrazničky. Po asi hodine vytiahnite a nakrájajte na obdĺžniky alebo tvar, ktorý chcete. Roztopte si čokoládu s kokosovým olejom a jednotlivé tyčinky v nej obaľte. Snickers skladujte v chladničke alebo pre dlhšie uchovanie v mrazničke. Už si len užívajte sladký pôžitok bez výčitiek.

Diskusia k receptu

haji
Hmm, to vypadá prudce jedle, hned bych ochutnala, oh! Díky za receptík, jsi šikulka!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia