
Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

Jazmínová ryža s bazalkou a arašidmi
Jazmínová ryža je typ dlhozrnnej ryže s veľmi osobitou vôňou a chuťou, podobnou praženým orechom....

Sušené slivky v olivovom oleji
Sušené slivky s cesnakom, čili, bazalkou, rozmarínom a klinčekmi, nakladané v olivovom oleji. Pochúťka k mäsu, šalátom, ku grilovačke....

Muffinky s kúskami čokolády
Mäkké maslo, cukor a vajíčka vyšlaháme tak, aby sa rozpustil cukor. Po častiach primiešavame...

Jahodová torta
Z bielkou ušlaháme tuhý sneh a zašlaháme doň 4žľtky jeden po druhom, po lyžiciach pridáme 8dkg...

Ranné osvieženie - ovocný nápoj s čajom
Je to recept, ktorý si vždy rada spravím, vždy ma príjemne ochladí, najmä keď...

Obložené chrumkavé hrianky z kukuričnej kaše
Z obyčajnej uvarenej kukuričnej kaše sa dá pripraviť pestré skvelé jedlo aj pre hostí....

Karamelky s kávou a kakaovými bôbmi
Tento druh karameliek sme vyskúšali vyrobiť zo zlatého sirupu a druhú várku z medu....

Baklažán plnený ryžovou zmesou
Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií....

Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...

Bezlepkový veľkonočný bochník
Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.

Biela čokoládová nátierka s kokosom
Ak zbožňujete chrumkavé kokosové bonbóny, tak táto sladučká čokoládová nátierka vám určite bude chutiť....

Škoricové waffle
Podmienkou tohto receptu je mať doma waflovač, ale ak ho máte, nenechajte ho zaháľať....

Bezlepková bublanina s mandľami a čerešňami
Milujeme bublaninu. Na všetky možné spôsoby, s akýmkoľvek ovocím....

Medovníkový adventný kalendár
Adventný kalendár z dobrého medovníkového cesta je čarovná dekorácia zložená z množstva drobných sladkostí, ktoré vás...

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Red velvet palacinky
V miske rozhabarkujeme mlieko a vajíčka. Prilejeme minerálku a pridáme práškový cukor. Vlejeme...

Ryba z treného maslového cesta s tymianom
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne...

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Jogurtový pohár s ľanovými semienkami
Ľanové semienka nemusia byť postrachom v kuchyni. Dajú sa využiť tak, že aj ich odporcovia...

„Riziko“ z kuracieho mäsa – nepravé rizoto v mojej verzii
Rizoto: Kuracie stehná zbavím kože a vykostím. Mäso z nich nakrájam na kocky. V nepriľnavom...

Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.

Pečené jablká s bylinkovou plnkou
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu....

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Minimafinky z vianočných zvyškov bez lepku
Po sviatkoch nám mnohým ostali určite koláčiky, ktoré možno trochu obschli alebo ktoré už nikto nechce jesť. Ale hádam ich nevyhodíme?...

Cibuľový kváskový chlieb z liatinového hrnca
Ražný kvások a pomalé kysnutie rozvinú v chlebe úžasné vône aj chute....