
Mafiny z kukuričnej múky so syrom feta
Chutné mafiny s fetou, ktoré pripravujem pre hostí. U nás si na nich hostia stále...

Arónia - sušené plody na čaj
Pestujem aróniu na jednom kríku. Už som jej plody zavárala na kompót, mrazila, zalievala...

Jednohubky bez lepku so strúhaným vajcom a s lososom
Dnes máme pre vás opäť jeden rýchly a efektný recept, ktorý isto oceníte počas veľkonočných sviatkov....

Grilovaná krkovička na špízoch s uhorkovou salsou
Vďaka nitkám tuku zostane bravčová krkovička po ugrilovaní pekne šťavnatá.

Minisrdiečka zo zvyškov korpusu
A ešte jednu maškrtu som skúsila zo zvyškov korpusu z red velvet tortičiek. Je to vlastne mini verzia nepečených nanukov....

Pesto z portulaky zeleninovej
Zahoďme predsudky, že portulaka je len burina. Áno, aj my jej máme plnú záhradu a končí v komposte....

Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...

Čo so staršími praclíkmi? Premeňte gumené pečivo na chrumkavé čipsy
Staršie pečivo sa dá zužitkovať rôznym spôsobom. Tieto krehké kúsky sa budú skvelo hodiť k telke....

Bryndzová nátierka s pivom
Výborná nátierka na chlieb či pečivo, ktorú môžete ideálne servírovať práve k pivu ako pohostenie pre...

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....

Kurací šalát so sezamom a s arašidmi
Mäso uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Následne ho nakrájame úplne nadrobno (čím menšie, ...

Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Baklažánové lasagne
Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti....

Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....

Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Pudingová jahodová mliečna ryža
V litri mlieka v nepriľnavom hrnci za stáleho miešania na miernom ohni uvarím ryžu, posolím...

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Cibuľový kváskový chlieb z liatinového hrnca
Ražný kvások a pomalé kysnutie rozvinú v chlebe úžasné vône aj chute....

Tvarohová tyčinka s cereáliami
Zamiešame tvaroh s cukrom a s postrúhanou citrónovou kôrou. Z hmoty spravíme rolku pomocou potravinárskej fólie...

Orgovánový cukor
Orgován prepožičia cukru svoju nádhernú vôňu.

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie a chrumkavejšie.

„Riziko“ z kuracieho mäsa – nepravé rizoto v mojej verzii
Rizoto: Kuracie stehná zbavím kože a vykostím. Mäso z nich nakrájam na kocky. V nepriľnavom...

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....