Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Ľahký koláč z domácich čerešní

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 12. júna 2024
35-40 minút
na 185 °C

Suroviny

cca 80 g domáce
cca 180 g
cca 150 ml
1/2 bal.
130 g
2 ks
cca 100 ml
 štipka




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, cukor, štipku soli, mlieko a olej a pomixujeme. Do takejto zmesi jemne vmiešame vyšľahané bielky a cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na pečenie. Keď máme cesto vo forme poukladáme doň odstopkované umyté čerešne a zatlačíme ich do cesta.

    Ľahký koláč z domácich čerešní  - obrázok 1
  2. 2

    Rúru na pečenie vyhrejeme na 185 stupňov Celzia. Koláč vložíme do rúry a pečieme cca 35-40 minút. Priebežne sledujeme, pečenie záleží od konkrétnej rúry na pečenie. Vyberieme a vychladnutý koláč nakrájame a podávame so šľahačkou.

Diskusia k receptu

dvorka
Ja len jednu radu, mne sa osvedčilo, že papier na pečenie pred vložením do pekáča alebo plechu dobre pokrčím. Potom sa pekne prispôsobí forme na pečenie. Aj okrúhlej. A ešte potriem papier trochou masla pred vložením do formy, hlavne keď pečiem cesto s malým množstvom tuku.
kitchenguru
@dvorka (13.6.2024 07:31)

Pekný deň prajem...Ďakujem za komentár...máme už takú dosluhujúcu trúbu tak som vždy prekvapená či vôbec koláče vyjdú ako majú🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia