Ľahký koláč z domácich čerešní
Foto: kitchenguru
35-40 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, cukor, štipku soli, mlieko a olej a pomixujeme. Do takejto zmesi jemne vmiešame vyšľahané bielky a cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na pečenie. Keď máme cesto vo forme poukladáme doň odstopkované umyté čerešne a zatlačíme ich do cesta.
-
2
Rúru na pečenie vyhrejeme na 185 stupňov Celzia. Koláč vložíme do rúry a pečieme cca 35-40 minút. Priebežne sledujeme, pečenie záleží od konkrétnej rúry na pečenie. Vyberieme a vychladnutý koláč nakrájame a podávame so šľahačkou.
Pekný deň prajem...Ďakujem za komentár...máme už takú dosluhujúcu trúbu tak som vždy prekvapená či vôbec koláče vyjdú ako majú🙂