1
porcia
porcia
90 minút
príprava
príprava
40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 330 g |
|
| 1 bal. (7 g) |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| 140 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| Na plnku: | |
| 200 g mletý |
|
| 50 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 200 ml |
|
| 150 g |
|
| Poleva: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme mlieko, olej alebo maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka.
- 2
Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
- 3
Medzitým si pripravíme makovú plnku varením ingrediencií aspoň 4-5 minút. Následne po vychladnutí zmiešame s tvarohom.
- 4
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na dlhý pás, ktorý naplníme vychladnutou makovou náplňou a zrolujeme. Pečieme 35-40 minút pri 175 stupňoch.
- 5
Po upečení polejeme pripravenou citrónovou polevou - vymiešame cukor a citrónovú šťavu (množstvo podľa oka).
- 6
TIP: Do plnky môžeme pridať perníkové korenie, lekvár alebo rum.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Pozdravujem :) ano je to myslené tak, že natrete cesto rolujeme a rolujeme a rolujeme až z toho máme veľkého slimáka :)