Mandľové rezy so šafranom
Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 15. júla 2021
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 15. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
3 ks |
|
200 g (v prášku) |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
80 g blanšírované mleté |
|
100 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
Na ozdobenie: | |
nasekané |
|
Postup
-
1
V miske vyšľaháme celé vajcia. Do ďalšej misy dáme práškové sušené mlieko, mleté mandle, cukor, šafran a dobre premiešame.
- 2
V malej panvici rozpustíme maslo, potom ho nalejeme na suchú mandľovú zmes a dobre premiešame. Nakoniec primiešame rozšľahané vajcia a opäť dobre premiešame.
- 3
Hmotu rozotrieme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C zhruba 45 minút. Či je koláč upečený, zistíme pomocou drevenej špajle – keď je po pichnutí do cesta čistá, znamená to, že cesto je upečené.
- 4
Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, nesladíme. Koláč nakrájame na tenké rezy, ozdobíme mandľami a podávame so šľahačkovo-mascarpone krémom.
Tiež mandľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tys cukrárka..ja nie
no-mne sa to zdá nedôveryhodné
akési mazľavo scagalené..
idem si pre iné brýle