Mandľový koláč
Mandľový koláč

Mandľové rezy so šafranom

Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 15. júla 2021
Mandľové rezy so šafranom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
200 g (v prášku)
100 g
1 ČL
80 g blanšírované mleté
100 g
100 ml
100 g
Na ozdobenie:
 nasekané




Postup

  1. 1

    V miske vyšľaháme celé vajcia. Do ďalšej misy dáme práškové sušené mlieko, mleté mandle, cukor, šafran a dobre premiešame.

  2. 2

    V malej panvici rozpustíme maslo, potom ho nalejeme na suchú mandľovú zmes a dobre premiešame. Nakoniec primiešame rozšľahané vajcia a opäť dobre premiešame.

  3. 3

    Hmotu rozotrieme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C zhruba 45 minút. Či je koláč upečený, zistíme pomocou drevenej špajle – keď je po pichnutí do cesta čistá, znamená to, že cesto je upečené.

  4. 4

    Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, nesladíme. Koláč nakrájame na tenké rezy, ozdobíme mandľami a podávame so šľahačkovo-mascarpone krémom.

Diskusia k receptu

radost
@olinecka (15.7.2021 18:27)

tys cukrárka..ja nie
no-mne sa to zdá nedôveryhodné
akési mazľavo scagalené..
idem si pre iné brýle




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia