
Repasované dubajské makrónky
Tak som neodolala a podujala som sa vyskúšať maškrtu inšpirovanú chuťou virálnej dubajskej čokolády...

Medové rezy
Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrejeme na bod varu. Horúcu zmes...

Anízové vajcia
Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, ...

Syrová polievka
Cibuľové krúžky osmažíme na masle. Pridame očistené, nakrájané zemiaky. Potom posypeme múkou, podlejeme smotanou...

Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...

Badiánový medovník
Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť...

Mračnový chlieb
Napriek názvu nečakajte klasický chlieb. Ide o pečivo, skôr placky, ktoré sa ako pečivo používajú....

Pórkový šalát so slaninou
Tento recept mám od mojej susedky, ktorá veľmi rada skúša nové chute a aj sa jej...

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Pomarančovo-jablková ryža
Toto ma dnes napadlo-totiž mala som pripravenu koru z pomarančov-aj uvarenu raz z cukrom na kandizovanie....

Zelená kaša zemiaková
Tuto kašu ste už videli v recepte králik na červenom víne tak Vám opíšem postup výroby...

Pohánkovo-mandľové minipalacinky bez lepku
Deti palacinky milujú. Ale aj dospelí často neodolajú a pochutia si na nich. My sme pre vás pripravili ich zdravšiu miniverziu a použili sme na to našu pohánkovú múku....

Špagety Atocka
Recept je od mojej sestry, oblúbený celej našej rodiny a hlavne rýchly a chutný, pripravujem...

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ...

Kokosový Tofu dezert
Tofu a príprava dezertu? Vyskúšajte nasledujúci recept s kokosom a určite si pochutíte.

Pukance kamutové
Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...

Sušienky s arašidmi
Do mlieka pridať kryštálový a vanilkový cukor, priviesť k varu a povariť 5 minút, ochladiť...

Hubový šalát s chrenovou omáčkou
Chren jemne nastrúhame a hneď vmiešame do našľahanej šľahačky.

Pór v cestíčku
Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...