
Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...

Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...

Králik na kyslo
Tento recept ma naučila moja svokra. Neviem aký je pôvodný názov recepta, pomenovala som si...

Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....

Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...

Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...

Rezance s kuriatkovou praženicou
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže...

Krémová mrkvovo-feniklová polievka
Sýta a veľmi chutná polievka s nádychom exotiky....

Huby ako bravčové pečené
Na pekáč poukladáme očistené a umyté klobúky mladých plodníc rýdzika surovičkového, potrieme ich masťou, osolíme,...

Jarný zemiakový šalát
Najprv urobíme dresing:Všetky suroviny dobre premiešame , do dresingu pridáme pokrájané uhorky, opláchnuté kapary/ak máte radi olivy,...

Ružičkový kel v mletom mäse
Ešte iba teraz začínajú dorastať ružičky na keloch... niektoré sú ešte maličké, iné už vhodné zberu...

Zemiaky na smotane s rajčinami
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky. Masť rozpálime a na nej speníme nadrobno nakrájanú...

Pivné párky
párky rozrežeme na polovice a každú polovicu nakrájame na ježka. opečíme na oleji z oboch...

Ovocná tortička
Ovocnú tortu zvládne aj začiatočníčka, preto ju odporúčam. Ale treba ju čo najskôr skonzumovať, ...

Jednoduchý nepečený Oreo tart
Celé Oreo sušienky rozdrobíme v sekáčiku. Pridáme roztopené maslo a zmiešame so sušienkami. Hmotu vsypeme...

Sójový steak so zeleninou
Sójové plátky si dáme variť deň vopred , uvaríme ich do mäkka v takom silnom...

Kokosové cupcake-y s lesným ovocím
Na Veľkú noc som sa rozhodla trošku pohrať hlavne s jedlou časťou zdobenia a tak mi prischla...

Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...

Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...

Zelerová nátierka
Uvarený zeler, salámu, vajíčka, cibulku a cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku, prisolíme a pokoreníme,...