
Pečené husacie stehno na červenom víne a šalvii
Na dnes tak trošku slávnostnejší obed kvôli návšteve z cudziny... upiekla som husacie stehná, podlievala počas...

Zeleninový šalát sterilizovaný
Postup: Uhorky a cibuľu nakrájame na strúhadle na plátky, papriky a mrkvu postrúhame na rezančeky...

Pečené rožteky s kakaom
Ked sa mi zvýšia zemiaky z minulého dňa, tak vždycky z ních niečo na druhý deň pripravím-uvarím....

Čokoládová torta s kokosovým srdcom
Recept som našla na talianskom webe. Je krásne čokoládovo - snehová a zapáčil sa mi i...

Grilované holubinky
Teď je v lese plno různých holubinek, tak je třeba toho využít. Grilované hlavičky jsou...

Celozrnná ryža so zeleninou
Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.

Gömbe - slané turecké múčne jedlo
Špecialita z dediny môjho manžela, z okolia tureckého mesta Tokat. Tenké cesto, orechy a maslo je fantastická kombinácia....

Zelerová polievka so smotanou
Zeler nakrájame na plátky a uvaríme v 1, 25 l vody domäkka. Potom ho rozmixujeme a...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Brokovnica so syrom
Nesmejte sa všetci. Pred pár rokmi sme začali pestovať Brokolicu na našej záhradke, a moja...

Kakaové cupcakes
V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva a kakao. Zvlášť som zmiešala mlieko, ...

Muffiny pre všetkých
Dnes som mal doma len jedného pomocníka (1, 5 ročný syn) a tak sa mi konečne podarilo...

Streetstyle toast
Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

Jesenná jablková pochúťka
Keďže je jablková sezóna, aj my sme sa rozhodli pre klasický jablkový koláč. Je síce...

Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov
Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky. Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.

Labneh s limetkovou kůrou, česnekem a bylinkou
Miluji labneh, vykapaný jogurt. nejen čistý bílý, ale různě dochucený před kapáním. K...

Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom
Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto,...

Plnená tortilla s jogurtovým dipom
Na rozohriatu panvicu vylejeme vajcia a osolíme ich.

Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

Špagety s hlívou a řapíkatým celerem
Poslední dobou experimentuji se špagetami, které mi začaly chutnat až vloni v Egyptě. Joo, ...