Zdravá polievka zo záhradky

gina8 - fotkagina8, 30. júna 2014

Je leto, záhrady sú plné čerstvej zdravej zeleninky, tak isto niesú prázdne ani regále supermarketov. Ale ruku na srdce, nieje nad pravú zeleninku dopestovanú Zobraziť celý popisJe leto, záhrady sú plné čerstvej zdravej zeleninky, tak isto niesú prázdne ani regále supermarketov. Ale ruku na srdce, nieje nad pravú zeleninku dopestovanú z našej záhradky a takýto jednoduchý recept môžete vyskúšať :)

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 zväzok
5  lístkov
4 pl
1/2 čl
 (alebo zeleninový bujón)
1/2 čl
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Najprv si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky cuketu aj tekvicu. Karfiol natrháme na malé ružičky. Všetko spolu vložíme do hrnca a zalejeme vývarom, aby bola všetká zeleninka ponorená. Pokiaľ nemáme čerstvý vývar, spravíme si vývar zo zeleninového bujóna.

  2. 2

    Zeleninku necháme variť v zakrytom hrnci asi 15 minút, kým nám nezmäkne. Potom pridáme čierne korenie, do hrnca dáme zväzok čerstvej petržlenovej vňate a bazalkové lístky. Odložíme z ohňa a necháme 2 minútky spariť.

  3. 3

    Nakoniec všetko rozmixujeme, roztlačíme strúčik cesnaku, pridáme aspoň 4 lyžice bieleho nízkotučného jogurtu, nastrúhaný muškátový oriešok a pokiaľ potrebujeme, môžeme dochutiť soľou. No a teraz už len podávame. Dobrú chuť! ;-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia