Morčacia pečeň na víne
Toto je spôsob úpravy morčacej pečene, ktorý mi doteraz asi najviac chutil... a rýchlovka.
Losos zapečený s mandľami a pórom
Luxusný a jednoduchý recept, ktorým ohúrite svojich priateľov :)
Zajačí plátok so zelerovým šalátom
Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v...
Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...
Thajské červené kuracie karí s brokolicou
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...
Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom
Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii...
Tuna Pasta
Pravá talianska kuchyňa. Cestoviny, ktoré sú nenáročné na prípravu, rýchle a vhodné či už...
Sekaná s cukinou
Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame nahrubo. Syr nastrúhame najemno. Zmiešame aj s mäsom, ...
Závitky so šampiňónovou omáčkou
Tento recept mam osveceny s hovadzim a kuracim masom. Vyskusala som tentokrat s krkovickou a bolo...
Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....
Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...
Plnená paprika, ako ju robím ja
Keďže môj muž je z Moravy a ryžu v plnenej paprike nemá rád, začala som ju robiť...
Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku
Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ ...
Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...
Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...
Ham and eggs s jadrovníkmi paprík
Netuším kedy Vy, ale ja som ho po prvýraz jedol okolo roku 1963 v rýchliku „Tatran“ počas cesty do bratislavskej La Franconi....
Falošné rizoto s opekanou tymianovou rybkou
A zase som uvarila niečo rýchle, ľahké a chutné :D do ryže môžete pridať akúkoľvek zeleninku...
Vyprážané stehná v mandľovej strúhanke
Vajicka rozslahame vidlickou spolu so stipkou soli, muskatovym orieskom a trochou kokosoveho mlieka. Struhanku zmiesame...
Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...
Tvarohovo-syrové pečené papriky
Tento recept som kedysi našiel niektorom v kalendári tak som si ho zapísal a robievam ho od...
Šunkafliačky so syrom a s bylinkami
Šunkafliačky ako ich pripravujem ja. Riadila som sa chuťami svojej rodiny.
Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...
Grilované špízy s jablkom a cuketou
Inšpiráciu som našla v letaku Kauflandu, marinádu som si ale urobila po svojom
Bravčové rebierka na červenom víne
Na dnešný obed som pripravila rebierka na červenom víne. jednoduché a veľmi chutné. ako prílohu...
Všezelená pohánka
Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u...