Mäsové guľky v talianskej omáčke

bubrienka1 - fotkabubrienka1, 20. januára 2013

Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo. Ja som ho prvýkrát jedla u mojej švagrinej a Zobraziť celý popisAk máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo. Ja som ho prvýkrát jedla u mojej švagrinej a musím povedať, že zarezonovalo v mojej rodine, ktorú som si "naučila na delikatesy".

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (bravčové / hovädzie)
1 ks
1 ks
1 strúčik
1 ks surové
75 g (nakladané v oleji)
50 g
20 g rozpustené
20 g
100 ml
150 ml
1 ks kocka




Postup

  1. 1

    Rohlík namočíme do studenej vody, vymačkáme, pridáme k mletému mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Vymiešame hmotu na guľky.

  2. 2

    V 8dl vody povaríme zeleninový bujón a do vriacej vody naukladáme 12 guliek, ktoré sme vyformovali z mäsovej hmoty. Varíme 20 minut pod pokrievkou.

  3. 3

    Medzitým si urobíme "zápražku" z masla a múky, zalejeme vínom, smotanou a odoberieme 2dl zeleninového vývaru, v ktorom varíme guľky. Do omáčky pridáme vývar, na drobno pokrájané sušené paradajky, olivy a krátko povaríme (asi 3-5 min.). Na záver do omáčky dáme uvarené mäsové guľky, necháme prejsť varom celé jedlo a môžeme podávať - so špagetami.

Diskusia k receptu

vini55
Určite spravím, ale ja som alergik na kupované bujóny, masoxy a iné ečka- trochu ligurčeka s vlastnou vegetou bez soli a je to. Chápem, že nie každý ma možnosť dopestovať, ale ani ja kravy nechovám a mám hovädzí bujón, všetko sa dá len musí človek chcieť.
pivonka
Už je v kk, lebo to vyzerá byť veľká dobrota.
denyany
takéto a podobné jedlá u nás letia, tak cez týždeň prekvapím rodinu niečim novým. vďaka !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia