Foto: bubrienka1
Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo. Ja som ho prvýkrát jedla u mojej švagrinej a Zobraziť celý popisAk máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo. Ja som ho prvýkrát jedla u mojej švagrinej a musím povedať, že zarezonovalo v mojej rodine, ktorú som si "naučila na delikatesy".
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (bravčové / hovädzie) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks surové |
|
|
|
|
|
75 g (nakladané v oleji) |
|
50 g |
|
20 g rozpustené |
|
20 g |
|
100 ml |
|
150 ml |
|
1 ks kocka |
|
Postup
-
1
Rohlík namočíme do studenej vody, vymačkáme, pridáme k mletému mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Vymiešame hmotu na guľky.
- 2
V 8dl vody povaríme zeleninový bujón a do vriacej vody naukladáme 12 guliek, ktoré sme vyformovali z mäsovej hmoty. Varíme 20 minut pod pokrievkou.
- 3
Medzitým si urobíme "zápražku" z masla a múky, zalejeme vínom, smotanou a odoberieme 2dl zeleninového vývaru, v ktorom varíme guľky. Do omáčky pridáme vývar, na drobno pokrájané sušené paradajky, olivy a krátko povaríme (asi 3-5 min.). Na záver do omáčky dáme uvarené mäsové guľky, necháme prejsť varom celé jedlo a môžeme podávať - so špagetami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu