
Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Gazdovská nádievka z Múranice
V tomto recepise som zhrešila použitím v ňom slaniny, ale je to malá dávka a občas...

Šalát z kreviet a ryže s mangom
Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou,...

Zapečené šampiňóny
Toto je môj obľúbený recept, pôvodne to boli plnené šampióny ale s tým bolo veľa roboty,...

Tofu ICHI
Tofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá...

Tortička z cukety
Zvýšila sa nám veľká cuketa od leta. Škoda vyhodiť, tak prečo nevyskúšať niečo zaujímavé...

Chrumkavé mini zemiakové placky
Využite varené zemiaky na tieto vynikajúce mini placky. Budú skvelé len tak na chrumkanie alebo ako...

Žltý šalát
Samé žlté suroviny - strúhaný syr, ananás, kukurica, to všetko zmiešané s jogurtom a...

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

Brokolicová polievka so strateným vajcom
Brokolica sa stala veľmi obľúbenou zeleninou na našich tanieroch. Skúsme ozvláštniť brokolicovú polievku strateným vajíčkom...

Môj jablkový koláč
Najskôr som chcela robiť mrežovník, ale ten sa mi až tak nepáčil. V hlave...

Chrumkavé kuracie tyčinky
Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa...

Dusené bravčové karé s brandy
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky,...

Sójové plátky s orieškovo-syrovou krustou
Šťavnaté sójové plátky s chrumkavou krustičkou. Ako chutiam lahodiacu prílohu som tentokrát pripravila paštrnákovo - zemiakové...

Zapečené fusilli s tuniakovým šalátom
Tak toto nie je ktovie aký kulinársky zázrak, ale zase večera za 30 minút a k...

Kuracie krídelká Sníčkovanie
S týmto mojím recepisom som bola oslovená Slovenskou televíziou do kulinárskej relácie MŇAM, ktorá sa vysielala...

Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...

Peamuffs - muffiny z arašidového masla
Opäť skúšam z knihy Sladkosti bez výčitiek, trošku upravený recept :)

Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...

Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....

Teplý šalát zo strukovej fazuľky
Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám....

Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme....

Pražma na zelenine
Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme...

Sushi so zelenou baby šparglou
Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a...

Špikovaný hovädzí plátok na tymiáne
Dnešný sviatočný obed bol z hovädzieho pliecka. špikovala som ho slaninkou a dusila v celosti....

Mini bifteky
Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené....

Zemiaky, kuriatka a šalotka s omáčkou z červeného vína
Pripravíme si všetky suroviny. Vyberáme čo najmenšie zemiaky a dôkladne ich umyjeme. Šalotku som mala...

Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....