Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...
Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...
Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...
Lasagne (la zaňe) so špenátou a nivom
Krásny, príjemný a priateľský recept do daždivého počasia.
Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...
Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...
Špenátovo-mrkvová roláda zo pstruha
Filety očistíme, orez rozmixujeme spolu so smotanou, na tzv. fáš, osolíme a okoreníme....
Zeleninovo-(sladko)zemiakový pekáč s kuracinou
Sladke zemiaky (bataty) este nepouzivam velmi dlho. Vzdy som ich v obchode nejako obisla. No...
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...
Losos so zemiakovou krustou na uhorkovom pyré
Chutný losos. Ostatné fotky sú neviem kde. Tak nabudúce.
Králičie stehno a pečienky na červenom víne
Konečne sa mi podarilo zohnať dodávateľa na králičie mäsko. a hneď som ho aj urobila na...
Pestrý zemiakový šalát
Plátky zemiakov so zmesou listových šalátov a žltou paprikou, zaliate dressingom z bieleho jogurtu a horčice,...
Slaninkové tofu
Tento recept je ideálny ako ľahká večera. Najmä ženy chudnú rýchlejšie keď konzumujú rastlinné bielkoviny a...
Slaný koláč s tofu a horčicou
Slaný koláč s krémovou plnkou sviežej horčicovo-kyselkavej chuti s bylinkami.
Vianočná šošovicová polievka
Typicky vianočná polievka, ktorá sa v našej rodine varí už 3. generáciu :-)
Perkelt z našej rodinnej kuchyne k bársčomu
Rýchlo pripravený, chutný a jedlý s dobrým domácim chlebíkom...
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Rybie krokety
Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi ... no a samozrejme najradšej...
Bezlepkový pita chlieb
Bezlepkový pita chlieb je hitom nášho leta. Je to jednoduchá vec, ktorú si z mála surovín pripravíte aj doma....
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...
Plnené šampiňóny a pečené kurča
Kurča naporcujeme, vložíme na pekáč, pokvapkáme olejom, posypeme grilovacím korením, podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre...
Valašská falošná zabíjačková polievka
Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá....
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
Kuracie kúsky s karfiolovo-mätovým pyré a so šalátovou omáčkou
Dnešný recept je ľahký a dokáže Vás možno prekvapiť ako mňa samú. Chute ako karfiol a...
Bravčové vrecko s kapustou
Z bravčového karé si nasekáme hrubšie rebierka a urobíme si do nich „kapsy".
Palacinky na slano
Tento recept je výborný. Vymyslela ho moja kamarátka a je naozaj chutný.