Zemiaky - čo dom dal

tinka1977 - fotkatinka1977, 11. apríla 2013

Aj vám sa to už stalo? Muž si omylom vzal moju peňaženku... Čo teraz? Čo uvariť? Tak som prehľadala špajzu a chladničku. Zemiaky, párok, Zobraziť celý popisAj vám sa to už stalo? Muž si omylom vzal moju peňaženku... Čo teraz? Čo uvariť? Tak som prehľadala špajzu a chladničku. Zemiaky, párok, saláma, sušený syr, trošku sladkej smotany, tavené syrčeky, vajíčka... čo z toho uvariť? A vymyslela som toto:

Suroviny

1200 g
1 ks
50 g
podľa chuti
1 (3) PL (príp. Eidam, či iný strúhaný syr)
4 + 1 ks
2 ks
1/4 téglika (alebo smotana na varenie)
podľa potreby
1 ks
1 ČL
štipka
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Očistila som zemiaky, cibuľu a olúpala párok. Zemiaky som nakrájala na menšie kocky (asi 2 cm) a dala variť do slanej vody. Medzi tým som nakrájala na drobno cibuľku, párok prekrojila pozdĺžne na štvrtiny a nakrájala na trojuholníčky a kolieska salámy na štvorčeky asi 1 x 1 cm. Na oleji som vo VEĽKOM hrnci opiekla cibuľku do sklovita, na nej somopražila párok a salámu a odstavila z plameňa.

  2. 2

    Vo vhodnej miske som roztlačila trojuholníkové syrčeky (ja som mala z Lidla) so sladkou smotanou a troškou mlieka na hustejšiu kašu. Priliala som trochu mlieka a prisypala sušený syr (môžete použiť aj obyčajný strúhaný Eidam, alebo čo máte po ruke). Dobre som to rozmiešala, pridala som rascu, mleté čierne korenie, vajcia, soľ (opatrne, syr je už slaný) a rozšľahala.

  3. 3

    Uvarené zemiaky som zliala, hrniec s opraženou cibuľkou a párkom som opäť dala na sporák, rozohriala, vsypala horúce uvarené zemiaky, vyliala so na to vajíčkovo - syrovú zmes a na silnom plameni som to nechala za stáleho miešania variť až kým sa úplne nezatiahli vajíčka. Podľa chuti som prisolila, trošku pripiekla a podávala so sterilizovanými uhorkami. Želám dobrú chuť!

Diskusia k receptu

abdul
Oné, v chladničke si mala celkom slušnú zásobu. U nás niekedy ani to. Len ešte keby fotočka bola, predtým ako ste to sfúkli z taniera, to by bolo fajn.
tinka1977
No, to som si tiež uvedomila až potom, ako moje deti dojedli aj zbytok z hrnca :) Ale vyzeralo to podobne ako francúzske zemiaky :) A tiež aj chutilo. Neboj, ani u nás toho nie je vždy toľko v chladničke. Obávala som sa, že skončím pri vajíčkových haluškách :D
gordonko
vajíčkové halušky nemusím , ale ten Tvoj ,,MIX,, vyzerá dobre ....pri čítani ma napadlo vyliať ,,vajco-syry,, na panvicu a nato zemiakyzemiaky jak omeleru a posypať cibulou ,salámom a párkou
milad
aké zlaté!!!;-)) muž si omylom vzal moju peňaženku...by som mu dala po ušiach! Ani omylom! ( Máme ich dosť rozdielne na to, aby si ich pomýlil), ale taký mišung občas príde na chuť, hlavne, keď nevieme, čo by sme od mlsnosti, nie preto, že niet z čoho. Ja mám celkom rada dusené zemiaky s párkom, špekáčkami, cibuľou, osolené, jemne opaprikované, opeprené, s kvapkou oleja. Je to rýchle a mňam. Niečo podobné, len bez syra a zapekania. Nerob chute! ;-)))
tinka1977
No, ono sa to stalo tak, že večer sme boli kúpiť nejaké minerálky a ja som mu podala moju peňaženku do rúk, aby ju schoval, lebo som malej kúpila gumových medvedíkov a už sa mi ku nim nezmestila do vrecka :) No a keď sme prišli domov, tak som na to zabudla a ráno, keď odišiel do práce, tak cestovala s ním :)))) Ale tie vaše nápady vyzerajú skvelo :)
lulula
veľmi obdivujem ľudí, ktorí sa takto vedia vynájsť v kuchyni. ja sa veru bez receptu ani nepohnem :-/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia