Quiche s hruškami a so syrom
Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku . týždeň. Zapáčil sa mi,...
Plnené zemiačiky s cesnakovým dressingom
Je to výborná pochúťka a hlavne veľmi rýchla pokiaľ musíte vymyslieť rýchly obedík.
Cestoviny s pestom podľa Sketch Bros
Aj varenie môže byť zábava. Zabavte sa aj vy s youtuberskou dvojicou Oliver Oswald a Samo...
Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta
Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept...
Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...
Caprese
rajčata nakrájet, mozarellu nakrájet nebo natrhat, pokapat oliváčem, dochutit a posypat bazalkou
Kuracie stehno s jahodami a šampiňónmi
Bol veľmi smutný deň upršaný nálada mizerná. V obchode so zazrel jahody a v tom som...
Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...
Kukuricové placky a lá Bogar
Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....
Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...
Vianočná teľacina
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...
Grilovaná krkovička s bylinkovým šalátom Tabouleh
Dnes vám prinášame mäsový recept, vhodný na letnú grilovačku. Tá grilovaná krkovička rozvoniava až sem. A k nej sme pripravili skvelý šalát libanonského pôvodu – Tabouleh....
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, ...
Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...
Ovocný chlebík
Mala som chuť na sladké, tak som zaimprovizovala a vyšla z toho celkom chutná večera:)
Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou
Steaky ochutíme zmesou drveného korenia , soli, oleja a necháme odležať. Grilujeme na vrúbkovanej panvici, stredne...
Kachní prsa s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...
Plnená šunka
Je to taká dobrá pochúťka. Recept je náročnejší na čas, ale výroba je jednoduchá...
Tagliatelle so smrčkami, špenátom, cherry paradajkami a parmezánom
Práve je sezóna smrčkov, tieto huby sú veľkou delikatessou. Mám síce len sušené smrčky, ...
Netradičný zemiakový guláš
Netradičný zemiakový guláš akoby čínsky MŇANG-MŇING-ŤUŤUNG len zo zeleniny varenej v silnejšom čínskom čaji so zelinkami, ...
Nová Jánošíkova kaša
Veľmi lahodná hrachová kaša, sýta a rýchla. a nespôsobuje flatulenciu :)
Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...
Platesy s cukinou z mikrovlnky
V Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z...
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...
Krémová polievka z ružičkového kelu
Pravý domáci med je výnimočná potravina, ktorú používame na prípravu zdravých jedál. A pridať ho...