Otrubovo-vločkové žemle fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 22. júna 2012

Toto je výsledok môjho dnešného experimentovania s otrubami......a je to jedlé:-))

12
porcií

Suroviny

1aj pol  hrnčeka 250 ml
1aj pol  hrnčeka 250 ml
pol  hrnčeka
pol  hrnčeka
2  hrnčeky vlažná
42  g
2  kl
pol  kl
pol  hrnčeka
1  pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použila som tieto suroviny.

    Otrubovo-vločkové žemle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesila som cesto a nechala vykysnúť.

    Otrubovo-vločkové žemle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozdelila na 12 kusov a vyformovala som žemle.Uložila som ich na plech,potrela vodou,narezala a nechala ešte pol hodinu kysnúť.Piekla som na 180 20 minút.

    Otrubovo-vločkové žemle (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@izabella929 ,máš pravdu,je to zvláštna chuť ale zaujímavá.Ja som to jedla spolu s jogurtom na večeru a tak mi ti chutilo.Včera som ich kúpila a bolo tam napísané,že sú určené na varenie,alebo pečenie skrátka na tepelnú úpravu a tak som skúsila toto.
Mám tiež recept s otrubami na pagáče, možno niečo podobné, keď urobím, nafotím vložím. Toto si ukladám, vyskúšam. Vďaka za zdravú verziu žemličiek.
Margaretka,vidím,že nás je viac, čo sme sa dali na takéto pečivko a chlebík, verím, že žemličky sú chutné.Ja som si včera kúpila akúsi hotovú múčnu celozrnnú zmes na chlebík, tak som tiež zvedavá, čo to bude. Len škoda, že som doma na to sama.
Otruby úplne bežne pridávam do kysnutého cesta, niekedy menej, niekedy viac, keď utrafím tú správnu dávku :-) tak sa mi zdá, že tak nadľahčia cesto :-) žemličky máš pekné - recept si ukladám, vyskúšam

Pridaj komentár k receptu: