
Paleo krevety s okrou a sladkými zemiakmi
Recept mám od spolubývajúcej a je veľmi chutný a jednoduchý.

Drožďovo-šampiňónová praženica
potrebné suroviny ... maslo , horčica , vajíčka , ...

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...

Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...

Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.

Jarný šalát zo špargle, cvikle a baby carrots
Ja som pouzil zmes mladeho spenatu, rukoly, ale je mozne pouzit cokolvek zelene, co...

Omeleta priamo z rúry
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané....

Prawn and Tuna Jambalaya - po slovensky: rizoto s krevetami a tuniakom
Jambalaya - je vlastne obdoba rizota, ktore je zname v nasich koncinach. Uz dlhsie som ...

Paradajková polievka s tofu
Paradajky, tofu mi velmi chutia, mam rada recepty na rozne sposoby. Priprava tejto polievky...

Zelená paprika s vajíčkami
Tak ako lečo tak aj papriku s vajíčkami považujem za dobré letné jedlo. Príprava je jednoduchá...

Pestrý tanier
Veľmi jednoducho, rýchlo a zdravo pripraviteľný hhuťovo pestrý tanier pre hladných chlapov (ale i dámy :))

Zeleninové špízy s tofu
Zeleninu, šampiňóny a tofu nakrájame a kúsky napicháme na špajdle.

Bagetka s grilovaným baklažánom, sušenými paradajkami a kozím syrom
Túto bagetku si dávam v mojej obľúbenej kaviarni SHTOOR. Je to naozaj dokonalá kombinácia chutí a...

Obyčajné rezne
Kuracie prsia naporciujeme na rezne, umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a rezne postupne obalíme v...

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...

Mäsové guľôčky s cesnakovo– paradajkovou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, štipkou muškátového orieška, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a...

Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...

Hubové ragú a medvedia quinoa
S ocinom sme boli cez víkend natrhať asi prvý Kysucký medvedí cesnak... ten chudáčik potom prekonal...

Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...

Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami
Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu na asi 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a...

Odkukané mäsko
Raz ma kamarátka pohostila výborným soté, nevedela som sa ho dojesť. Inšpirovala som sa a...

Špenátovo-lososová roláda bez lepku
Pri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie....

Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...

Špenátik bez zápražky
Buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Špenát. :) Ja som si obľúbila mrazené špenátové listy. Chutí...