
Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...

Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

Ryža s tofu a hríbami na smotane
Hrnček ryže nasucho ohrejeme v hrnci. Keď začne voňať, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody...

Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...

Hranolkový nákyp
Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru, s dobrým zeleninkovým šalátom, kyslou kapustou, alebo...

Slaný koláč s tekvicou a so slaninkou
Čo iné by sme si mohli počas pestrofarebnej jesene pripraviť, ak nie pochúťku z tekvice. Upečte si s nami lahodný tekvicový koláč so slaninkou....

Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.

Halušky s fetou
Určite sa mnohí z Vás pousmejete... halušky s fetou... verte tomu, že to nechutná až...

Ryba na jednoducho
S prichádzajúcou jeseňou ma prepadáva nostalgia za JV Áziou. Celoročná priemerná teplota 30 stupňov, milí...

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Kmíňanka
Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...

Steak z tuniaka
Účastník kulinárskej šou Bez servítky Daniel Zwach prišiel navariť aj k nám do TV Varecha.

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Zimný vitamínový šalát
Šaláty robievam podľa ročného obdobia, v lete z čerstvej zeleniny a teraz v zime hlavne z...

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Jedno mäso dve marinády
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...

Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...

Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

Teplý tekvicový šalát s bulgurom
Fazuľu namočíme do vody spolu s bulgurom a necháme napučať asi 24 hodín. Potom uvaríme domäkka....

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca