
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik
Recept je zmesou rôznych videných receptov, nijakého konkrétneho, takpovediac mi napadol sám. Dokáže byť...

Šalát z grilovanej zeleniny
Komerčný recept<br /> Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto...

Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...

Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...

Kuracie stehná na plzenskom korení
Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila...

Pečené paradajky plnené vajíčkom a syrom
Z paradajok zrežeme vrch a vyberieme pomocou lyžice dužinu. Do vydlabaných paradajok pridáme olivový olej, ...

Držkové rezne či fašírky
Môj syn držkovú nemusí, ale takéto rezne mu chutia. Keďže som nedávno spomínal v komentári,...

Štedrovečerný trojboj u Blaškovcov v Iowe
… už je síce po tohoročných Vianociach, ale možno sa niekomu zíde ako pomôcka aj na...

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

Plnené fánky
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj Nutellou, alebo inou plnkou :-)...

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Tortilla s mletým mäsom pikant
Tortilla sa dá naplniť ľubovolnými surovinami. Ja som pri tomto recepte využila to čo som mala...

Hráškovo-avokádová nátierka
Nebojte sa sviežej kombinácie hrášku a avokáda - skvele sa k sebe hodia. Ulahodia nielen chuti,...

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Segedínsky guláš
Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme do sklovita, pridáme na kocky nakrájané mäsko (pliecko) a sprudka...

Quinoa tabouleh
Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou....

Rýchla pizza
Nič ľahšie a rýchlejšie, keď prídete večer z práce a deti už pýtajú večeru.

Kapustová haruľa
Jednoduché a fajnové jedlo... opäť som mala príležitosť použiť zbytky z nedelného obedu, tentoraz mi zostali...

Cestoviny s baby bocconcini, bazalkovým pestom a píniovými orieškami
Jednoduché a chutné. Bocconcini = malé mozarella syry

Halušky s fetou
Určite sa mnohí z Vás pousmejete... halušky s fetou... verte tomu, že to nechutná až...

Sladko-pikantné červené karí
Mám vo veľkej obľube červené karí, tak s ním často experimentujem. Takto som zaimprovizovala včera....

Gül Böreği
"Gül" znamená v preklade ruža, čiže börek v tvare kvetu. Je to ďalšia z variácií...