Rizoto, čo má srdce
Manžel prišiel od mäsiara s bravčovými srdciami, tak som musela niečo vymyslieť...
Avokádová nátierka
Robieva sa s citrónovou šťavou. Tak som si povedala, že vyskúšam pomaranč. Výsledok chutí...
Kuracie rezančeky s mrkvou a fazuľou
Jednoduché a ľahké jedlo, ak vynecháme smotanu, tak je úplne bez tuku, ale v...
Brokolica so syrovou omáčkou
Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a privedieme...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
Bravčové karé s hroznovou omáčkou
Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby...
Kuracie mäsko na panvičke
Receptik je vymysleny a velmi jednoduchy. Milujem zeleninku a rychle varenie :-) Tak Dobru chut prajem....
Chlieb a langoše z jedného cesta
Možno recepty na chlieb vám už určite lezú von krkom ako sa vraví... :) ešte sa chcem...
Ryžové rezance so šampiňónmi
Tento receptík sme s polovičkou vymysleli spoločne. Ja som povedala nápad a on pripravoval. A...
Placatý falafel s pestovým šalátom
Poznáte malé vyprážané guľôčky z cíceru či bôbu, nazývané falafel, podávané väčšinou v pite ?...
Pečený kapor Pivčák
Podaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je...
Zemiakové placky
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, ...
Zapečené masové koule ve smetaně
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a podusíme. Přidáme...
Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“ odrodu, som totiž choval...
Medvedia nátierka
Ako prvé som dala uvariť vajíčka, aby vychladli. Na tanieri som vidličkou popučila balk. syr,...
Bravčové s fazuľou a karotkou
Bravčove. Aj keď pre jeho vysoky obsah tuku, tomuto kúsku mäsa moc nefandím, je...
Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.
Hovädzie na burgundský spôsob
Každé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské....
Karfiol s červenou šošovicou a sezamom
Ľahké zeleninové jedlo, pristane k ryži, ale chutilo by aj samotné.
Hovädzí perkelt k mladej fazuľke
Ďaleko neodchádzajte, k prívarku z mladých fazuľkových luskov patrí aj perkelt. Tak nech máte menu...
Pečené pučené zemiaky s kôprovo-jogurtovým dipom
Celkom jednoduché jedlo, ktoré chutí vynikajúco, to sú naše pučené zemiaky s výborným jogurtovým dipom....
Šalát s cviklou, špenátom a chrenom
Cez deň ma prepadla neskutočná chuť na cviklu. A neviem prečo, zatúžila som ju ochutnať...
Plnené kapiové rezne
Opečieme červené kapie v rúre, kým zmäknú. Odstránime semiačka a stopky. Snažíme sa, ...
India po slovensky
Najprv si pripravíme marinádu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve. Ja kurča solím zvlašt, lebo...
Karbonátky plnené syrom a bryndzou
Posledno dobou akosi moc blbnem zo zemiakmi. Už mi liezli aj z uší, tak som...
Korenený pečený bôčik na údenej paprike
Na želanie rodiny som na dnešný obed urobila znovu niečo na údenej paprike. Kúpila som bôčik...