Kačacina s horúcimi malinami
Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny,...
Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...
Mozaika Podmanických rytierov
Pokus s menšími obmenami inak celkom častého receptu. Tak skúste aj Vy, ak to niekoho...
Mexická hovädzia polievka so zeleninou
Pestrofarebná a plná chuti. Skúste ňou prekvapiť rodinu povedzme už túto nedeľu.
Spaghetti alle cozze - Spaghetti so slávkami
Toto jedlo patri medzi najoblubenejsie v Taliansku.
Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...
Polievka so zemiakovým knedlíkom - krízová
@jerica pridávam jednoduchý recept na polievku so zemiakovým knedlíkom , hlavne lacný , rýchlo spravené...
Cícerovo-quinoové karí
Zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme 15–20 minút. Potom ich scedíme.
Zemiakové placky
Predtym som si myslela, ze zemiakove placky su typicke slovenske jedlo. Tu som ale objavila,...
Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...
Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...
Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...
Hlivový guláš s príchuťou leča
Milujem huby, a je jedno aké, len nech sú jedlé. Preto sa vždy poteším,...
Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom
Zostalo mi karé z Vianoc. Prehnala som to s množstvom, a keďže rezne až tak...
Lasagne z panvice
Lasagne pripravené na panvici vám určite ušetria čas a aj robotu, avšak chuť ostane zaručene rovnaká....
Hríbovo-bryndzová polievka
Dve hrste hríbov udusíme na cibulke a oleji pol hodinu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, drvenú...
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
Hokkaidovo-hlivový guláš
Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma...
Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...
Zapekaná cuketa s Nivou
Jednoduché a rýchle jedlo s minimum surovín. Napriek tomu chutné.