
Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...

Plnené zemiaky so slaninou
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, približne 20 minút. Dajte si pozor, aby ste...

Tagliatelle s údeným lososom
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Jesenné kuracie stehienka
Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

Pohánkové rizoto so šampiňónmi a s pečenými cherry paradajkami
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

Delikátne kuracie rezne
Za tento skvelý recept ďakujem svojej kolegyni. Je nenáročný a rýchlo hotový, čo ocením najmä...

Kuracie prsia plnené bylinkovým maslom obalené v schwarzwaldskej šunke
Rozmýšľala som ako upiecť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté a zároveň dobre ochutené, preto...

Kuracie stehná pečené na smotane
Recept sa šíril mailom a tak som ho vyskúšala. Je to rýchlovka a chuťovo vynikajúce. Môžte si...

Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré
Kompinácia pohladí zmysli, naplní brucho a aj po najedení sa budete cítiť fit.

Krkovička na jarnú očistu
Upozorňujem, že všetky suroviny v tomto recepte sú čisto prírodného charakteru, takže sa tu nevyskytuje...

Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...

Pečená bageta s plnkou a pancettou
Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to...

Zapečené papriky plněné tvarůžky
Tvarůžky, cibuli a špekáček nakrájíme, přidáme hořčici a lžičku oleje. Promícháme.

Fazuľový šalát s bryndzou a vajíčkom
Strukoviny, bryndza či vajíčka boli jednými zo surovín základnej obživy našich predkov. A keďže ako...

Ryžový šalát
Recept mam asi 20 rokov a stale je oblubeny, robim ho casto, pouzivam ho hlavne...

Tajine zo zimných druhov zeleniny a cíceru
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, ...

Hovädzie plnené rolky
Sviatočný obed z hädzieho pliecka. naplnila som šunkou, syrom, kápiou a pórom.

Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...

Šumný netradičný jablčník
Veľa jabĺk na záhrade a málo sudov ma donútilo piecť. Náhly nápad v kombinácii s internetovou...

Zapékané těstoviny se sušenými houbami
Zapečené těstoviny s houbami ale s čerstvými jsem už dělal. Ale se sušenými ještě ne...

Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...

Indonézske rezance
Na masle poprazit por, neskor pridat papriku a mrkvu nakrajanu na platky, huby shitake a...

Grilovaný baklažán a paradajka na hrianke
Na tento recept som už dlhšie pokukovala v jednej mojej kuchárskej knihe a teraz je ten správny...

Zdravšia veľkonočná baba bezlepková
Každý rok na Veľkú noc robíme babu, teraz som sa rozhodla urobiť zdravšiu verziu a kedže...

Dobrôtka z kuracích pŕs so zeleninou
S rôznou obmenou zeleniny robím tento recept dosť často. Je to ľahké jedlo a keď mením prílohy-ryža,...

Hovädzie Wellington
Mäso nakoreníme, osolíme a na olivovom oleji sprudka opečieme zo všetkých strán. Vyberieme z panvice...