Foto: matuska1
Quiche, alebo slany kolac, moze byt chutnym jedlom na ranajky, obed ba aj veceru, alebo len tak na zakusnutie poobede ked pride na nas Zobraziť celý popisQuiche, alebo slany kolac, moze byt chutnym jedlom na ranajky, obed ba aj veceru, alebo len tak na zakusnutie poobede ked pride na nas hlad :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto si pripravime zmiesanim muky, vody, rozpusteneho masla, trochu soli a jedneho vajca. Kto ma rad, tak moze pridat rascu. Cesto dame do formy na kolac, poriadne ho popritlacame hlavne na okraje formy, popichame vidlickou a dame piect na 15-20 minut (podla typu rury, nasa pecie ako diva :) ) na 180 stupnov. Cesto sa pecenim trochu scvrkne, takze je dobre ked ma vysoky okraj, aby plnka nepretiekla.
- 2
Kym sa cesto pecie, pripravime si napln. Smotanu na slahanie vylejeme do misky, zmiesame s 3 vajcami, pridame nastruhany syr (mozete ho dat aj viac), susenu bazalku, sol, korenie a kyslu smotanu.
- 3
Ked sa cesto upecie, vylejeme nan pripravenu plnku a na vrch dame nakrajane paradajky, susene paradajky a olivy, pripadne cokolvek co mate radi :) . Dame zapiest este na cca 30-40 minut. Pred koncom skusime don pichnut spajdlou a ked sa nelepi, tak je kolac hotovy. Dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu