Quiche - paradajky&olivy

matuska1 - bez fotkymatuska1, 15. júna 2014
Quiche - paradajky&olivy
Foto: matuska1

Quiche, alebo slany kolac, moze byt chutnym jedlom na ranajky, obed ba aj veceru, alebo len tak na zakusnutie poobede ked pride na nas Zobraziť celý popisQuiche, alebo slany kolac, moze byt chutnym jedlom na ranajky, obed ba aj veceru, alebo len tak na zakusnutie poobede ked pride na nas hlad :)

8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g
4 ks
1 ks
1 ks
220 g
150 g
4 väčšie
3 väčšie
cca 10 ks
180 g




Postup

  1. 1

    Cesto si pripravime zmiesanim muky, vody, rozpusteneho masla, trochu soli a jedneho vajca. Kto ma rad, tak moze pridat rascu. Cesto dame do formy na kolac, poriadne ho popritlacame hlavne na okraje formy, popichame vidlickou a dame piect na 15-20 minut (podla typu rury, nasa pecie ako diva :) ) na 180 stupnov. Cesto sa pecenim trochu scvrkne, takze je dobre ked ma vysoky okraj, aby plnka nepretiekla.

  2. 2

    Kym sa cesto pecie, pripravime si napln. Smotanu na slahanie vylejeme do misky, zmiesame s 3 vajcami, pridame nastruhany syr (mozete ho dat aj viac), susenu bazalku, sol, korenie a kyslu smotanu.

  3. 3

    Ked sa cesto upecie, vylejeme nan pripravenu plnku a na vrch dame nakrajane paradajky, susene paradajky a olivy, pripadne cokolvek co mate radi :) . Dame zapiest este na cca 30-40 minut. Pred koncom skusime don pichnut spajdlou a ked sa nelepi, tak je kolac hotovy. Dobru chut :)

Diskusia k receptu

jozka2
kolacik vyzera super a este k nemu dobry tanier takej kapustovej polievky,no nebicko v papulke.
marcy
mňam,bude tento týždeň ako hlavné jedlo :)
ivav
lákavý koláčik, výborná kombinácia paradajky - olivy, mňam...
marianne
tieto slane kolace su skratka skvele,aj tento Tvoj tak vyzera




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia