Tradičný cícerový hummus

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 10. marca 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tradičný cícerový hummusFoto: Ľuboš Pilc
4
porcie
5 min
príprava
45-60 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g uvarený
2-3 strúčiky
2 PL
1/2 ks na šťavu
4 ks (chrumkavé placky tradičné pre indickú kuchyňu)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cícer, cesnak a tahiny zalejeme do polovice olivovým olejom a rozmixujeme na hustú pastu.

  2. 2

    Pripravený pokrm dochutíme citrónom, soľou a korením.

  3. 3

    Podávame s vypraženým papadamom.

  4. 4

    Papadam sú chutné, pikantné chrumkavé placky z cícerovej múky. Pripravujú sa vopred vo veľkom množstve a vyprážajú tesne pred podávaním.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist