Tradičný cícerový hummus

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 10. marca 2015
Tradičný cícerový hummus
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g uvarený
2-3 strúčiky
2 PL
1/2 ks na šťavu
4 ks (chrumkavé placky tradičné pre indickú kuchyňu)




Postup

  1. 1

    Cícer, cesnak a tahiny zalejeme do polovice olivovým olejom a rozmixujeme na hustú pastu.

  2. 2

    Pripravený pokrm dochutíme citrónom, soľou a korením.

  3. 3

    Podávame s vypraženým papadamom.

  4. 4

    Papadam sú chutné, pikantné chrumkavé placky z cícerovej múky. Pripravujú sa vopred vo veľkom množstve a vyprážajú tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu

amelie
@methi , miška, indickú a arabskú kuchyňu milujem, nie som veľký mäsožravec (až na ryby a morské plody) a hoci si recept nepridala ty, klikla som o kúsok nižšie:-))) ďakujem:-)
methi
@redakcia :) @amelie ono je to v podstate to iste co mam ja na blogu, ale ak budes robit hummuh, skus s tymi rozmixovanymi kesu. Mne ked sa nechce tahini robit, dam kesu a chuti nam to asi este viac nez klasika :)
methi
A este je dobre naliat do stredu ten olivovy olej a tesne pred podavanim ho do hummusu zamiesat, tiez to zmeni chut. Alebo aj troska poprasit chilli korenim.
anetka123
Kolko prosim vydrzi takto zarobeny hummus? Mozem ho nejaku dlhsiu dobu uschovavat v tych potravinovych boxoch v chladnicke?
:) dakujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia