Tradičný cícerový hummus
Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 10. marca 2015
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 10. marca 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
45-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g uvarený |
|
2-3 strúčiky |
|
2 PL |
|
1/2 ks na šťavu |
|
|
|
|
|
|
|
4 ks (chrumkavé placky tradičné pre indickú kuchyňu) |
|
Postup
-
1
Cícer, cesnak a tahiny zalejeme do polovice olivovým olejom a rozmixujeme na hustú pastu.
- 2
Pripravený pokrm dochutíme citrónom, soľou a korením.
- 3
Podávame s vypraženým papadamom.
- 4
Papadam sú chutné, pikantné chrumkavé placky z cícerovej múky. Pripravujú sa vopred vo veľkom množstve a vyprážajú tesne pred podávaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:) dakujem...