Špaldové kernotto s čerstvým špenátom
Som ani nevedela, že kernotto sú krúpy, aspoň tak píšu na vrecku. Chutná príloha alebo hlavné jedlo....
Chrenová omáčka úplne inak
Navariť dobrú chrenovú omáčku nemusí byť až taká veda, ale keď pri tom nemôžete použiť múku,...
Špenátovo-zemiakové guľky s bryndzou a údenou slaninkou /fotorecept/
Špenát a zemiaky veľmi dobre idú k sebe. Tieto základné suroviny som spracovala s vajíčkom, ...
Kapustový prívarok s mäsovými guľôčkami
Do hrnca si dáme rozpáliť trochu oleja a medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu a nakrájame/ nasekáme/ nastrúhame...
Vyprážané kapustové plátky
Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli...
Chlebová pizza
Chuťovo vynikajúca a pritom nenáročná alternatíva pizze, ktorou určite očaríte priateľov alebo si ju môžete dopriať...
Dusená červená kapusta so zemiakmi a seitanom
Kapustu nakrájam, posolíme a dáme odstáť. Medzičasom ošúpeme zemiaky.
Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi
Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....
Dalmatínske vianočné menu: Fritule
Na Štedrý deň alebo chorvátsky „Badnjak“ sa v Dalmácii jedia ryby a fritule - malé, okrúhle,...
Zapekané domáce fliačky s oškvarkami
Niet nad domáce čerstvé cestoviny, dajú sa pripraviť na sladko i na slano na veľa spôsobov,...
Kuracia pečeň s jablkami a slovenskou ryžou
Pečeň z bársakého zvieraťa považujem za lahôdku v pravom slova zmysle, ktorú predčí, aspoň podľa...
Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....
Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...
Hovädzie na čučoriedkach
Vďaka rodinnému víkendovému pobytu na chate, som sa ocitla po dlhšom čase aj medzi kríčkami čučoriedok....
Kokosové venčeky
Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla, to pridame az ked sa nam všetko spojí....
Jemná paštika z hlívy ústřičné
Rychlá, jemná, dobrá pochoutka pro milovníky této houby. Množství surovin je pouze orientační.
Rybacia fašírka
Našla som v mrazáku gule s platýsa a nič iné ma momentálne nenapadlo len fašírka. Ale...
Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa
Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli...
Falošný španielsky vtáčik
Ľahké a veľmi chutné jedlo. Výborné na nedeľňajší obed. Dobrú chuť!
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.
Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako pohostenie pre...
Karí kura s ananásom a pórom
Výborné, rýchle a veľmi chutné jedlo... vôbec sa nebojte kombinácie mäska s ananásom, je...
Šošovicový šalát
Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Bretónske crêpes na slano
Ak sa vám niekedy podarí dostať do Bretónska, odporúčam vám ochutnať akúkoľvek Bretónsku palacinku.
Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené...
Koložvárska kapusta
V sobotu som nevedela, čo navariť. Zistila som, že máme ešte posledný kúsok kyslej...