Foto: pusta
Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na suroviny a jedlo veľmi chutné.
príprava
na 100 °C
Suroviny
300 g |
|
600 g |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
1 ks menšia |
|
podľa potreby na zahustenie |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky som pokrájala na kocky,...
-
2
...umytú a osušenú bravčovú pečeň som pokrájala na malé kúsky,...
-
3
...očistenú cibuľu som pokrájala na štvrtinky, rozsekala som ju v sekáčiku, ako aj zemiaky na jemno i bravčovú pečeň, môžete aj na jemno zomlieť mlynčekom, do misy som dala posekanú cibuľu,...
-
4
...zemiaky,...
-
5
...bravčovú pečeň,...
-
6
...soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
7
...vaječné žĺtky,...
-
8
...všetko som zmiešala, poriadne vyšľahala ručným šľahačom do peny,...
-
9
...pridala som strúhanku,...
-
10
...ktorou som zahustila zmes na tvárnu hmotu,...
-
11
...pridala som tuhý sneh ušľahaný z vaječných bielkov,...
-
12
...ktorý som po malých častiach vmiešala opatrne do pečeňovej zmesi osmičkovým pohybom, aby sa sneh nerozbil, práve sneh hmotu prevzdušní, spraví rezne ľahučkými a nadýchanými,...
-
13
....z tejto hmoty som vkladala polievkovou lyžicou pripravenú zmes do rozohriateho oleja, vytvarovala som rezne, ktoré som vypražila z oboch strán do zlato-hneda asi 5 - 7 minút z každej strany,...
-
14
...vypražené rezne som nechala na papierovej utierke odsať z nadbytočného tuku,...
-
15
...podávala som ich horúce s novými zemiakmi s petržlenom, uhorkovým šalátom, na horúci rezeň som dala tenký plátok masla, ktorý sa rozpustil zbytkovým teplom...
-
16
...je to veľmi chutné jedlo, nenáročné na suroviny, príprava je jednoduchá a rýchla, ochutenie variabilné, sú výborné s prílohou zo zemiakov, s chlebíkom alebo ako príloha k rôznym omáčkam, chutia za tepla i za studena, pridávam recept z mojej kuchyne pre milovníkov jedál z pečene.
@tatranocka po spočítaní surovín to vychádza na 10-12porcií.
5-7+5-7
mne to vyslo -4
@patroveckypitrs , v postupe píšem, ž možno aj pomlieť surovinyna mlynčeku a tiež, že ak sa zmes vyšľahá, rezne budú nadýchanejšie a ľahučké, len skús, budem rada :-)
@tatranocka , z tohoto množstva sa dá pripraviť cca 8 - 10 rezňov, záleží na tom, aké veľké sa spravia.
@smejkad , určite išlo, urob rezne na pečiaci papier na plechu, takej veľkosti, ako chceš, pokrop vrch olejom a upeč v rúre.
@hoviadko , píšem v bode č.15, že som na rezne až na tanieri dala tenký plátok studeného čerstvého masla, ktorý sa rozpustí zbytkovým teplom, rezne zjemní podobne ako pri klasických viedenských vyprážaných rezňoch alebo obyčajných vyprážaných rezňoch z bravčového mäsa.
@martamm , určite môžeš spraviť v rúre rovnako ako zemiakovú babu, aj tak to bude veľmi chutné.
dakujem vám za otázky, za pochvalu, vyskúšanie a udelené hviezdičky
@scharlott , áno tak to tam už teraz je. dakujem.
@skillet , presne tak, babičky vedeli, čo je chutné a dobré a aj z lacného pochúťku spraviť, pridať môžeš čokoľvek, čo ti je po chuti. aj píšem, že recept je variabilný.
budem mať veľkú radosť, ak vyskúšaš, potom poprosím, daj vedieť ako sa vydarili tieto rezne a ako chutili :-)
dakujem, aj tebe pohodový deň prajem!
som na vareche dlhšie,ked sa mi niečo nepáči prečítam nechám tak,ked sa mi páči uložím,pochválim,občas mám pocit že niektorí len hladajú čo by skritizovali,smutné
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem.
Tebe sa ti javí ako matematický príklad? Myslím si, že bežní ľudia to pochopia ako 5 až 7 + 5 až 7
Mozem len pochvalit,maju fantasticku chut,ale je potrebne pridat viac cesnaku a majoranky podla mojej chuti.Zvysne placicky pouzijem najblizsie do miso polievky ako celestinske rezance a bude zase hostina.
Mozna autorka receptu nepridala cesnak,/ktory mne sa tam ziadal/ zo zdravotnych dovodov/,ale napad na jedlo je dobry.
Ja z toho urobim tiez dalsie 3 recepty.Dnes sme mali iba cisty vyvar- miso,potom urobim z nich rezance na celestinsky sposob do miso polievky a cast, ktora ostane ,zjeme ako appetizer s jablkovym sauce,alebo s kyslou smotanou.Ja urcite budem prazdne placky zapijat doma robenym kefirom.Uz sa na to tesim.Skus to ich urobit urcite dostanes odmenu od manzelky za chutnu veceru ci lahky obed.
Tak nezabudni pri vyprazani skusit moju verziu a daj vediet ci si navaril chutnejsie ako ja.
netuším, ako ste prišla na svoj počet rezňov, napísala som, koľko ich bude, aj to, že záleží na veľkosti, ktorú si určíte vy sama
to vaša teta @viera1 počítať na rozdiel od vás vie, vy len tárate do vetra. :-)
to je len váš výmysel.
....z tejto hmoty som vkladala polievkovou lyžicou pripravenú zmes do rozohriateho oleja, vytvarovala som rezne, ktoré som vypražila z oboch strán do zlato-hneda asi 5 - 7 minút z každej strany,...
Pletiete si kusy a porcie...
Podávali ste zemiaky so zemiakmi...(stačilo dať placky so zel.šalátom)
@viera1 tvrdí to,čo ja (10-12 PORCIÍ po 2ks = 20-24placiek) Btw. nie je to moja teta ☺ Netáram :) Končím s vami debatu-nemá význam,dopíšte počet porcií,ak chcete byť užitočná.
alebo koľkými????
ak by ste to nevedeli váhové množstvo jedného rezňa je cca 100 g.
@viera1 nikde nepísala, že jedna porcia sú 2 placky, ak ste si nevšimla nerobila som placky, ale rezne.
*...jednu...
nemienim s vami dalej diskutovať o počte porcií, sú uvedené správne.
vy si môžete kľudne spraviť hioci aj placky v počte 24 ks. :-)