Šľahaný rezeň z bravčovej pečene fotorecept

pusta - fotkapusta, 8. júna 2015
Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept)
Foto: pusta

Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na suroviny a jedlo veľmi chutné.

30 minút
príprava
5-7+5-7 minút
na 100 °C

Suroviny

300 g
600 g
2 ks
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
1 ks menšia
podľa potreby na zahustenie
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky som pokrájala na kocky,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...umytú a osušenú bravčovú pečeň som pokrájala na malé kúsky,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...očistenú cibuľu som pokrájala na štvrtinky, rozsekala som ju v sekáčiku, ako aj zemiaky na jemno i bravčovú pečeň, môžete aj na jemno zomlieť mlynčekom, do misy som dala posekanú cibuľu,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zemiaky,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...bravčovú pečeň,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...vaječné žĺtky,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...všetko som zmiešala, poriadne vyšľahala ručným šľahačom do peny,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...pridala som strúhanku,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...ktorou som zahustila zmes na tvárnu hmotu,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...pridala som tuhý sneh ušľahaný z vaječných bielkov,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...ktorý som po malých častiach vmiešala opatrne do pečeňovej zmesi osmičkovým pohybom, aby sa sneh nerozbil, práve sneh hmotu prevzdušní, spraví rezne ľahučkými a nadýchanými,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ....z tejto hmoty som vkladala polievkovou lyžicou pripravenú zmes do rozohriateho oleja, vytvarovala som rezne, ktoré som vypražila z oboch strán do zlato-hneda asi 5 - 7 minút z každej strany,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...vypražené rezne som nechala na papierovej utierke odsať z nadbytočného tuku,...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...podávala som ich horúce s novými zemiakmi s petržlenom, uhorkovým šalátom, na horúci rezeň som dala tenký plátok masla, ktorý sa rozpustil zbytkovým teplom...

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ...je to veľmi chutné jedlo, nenáročné na suroviny, príprava je jednoduchá a rýchla, ochutenie variabilné, sú výborné s prílohou zo zemiakov, s chlebíkom alebo ako príloha k rôznym omáčkam, chutia za tepla i za studena, pridávam recept z mojej kuchyne pre milovníkov jedál z pečene.

    Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

80 komentárov k receptu
@gustav , je to výborné a jemné
@patroveckypitrs , v postupe píšem, ž možno aj pomlieť surovinyna mlynčeku a tiež, že ak sa zmes vyšľahá, rezne budú nadýchanejšie a ľahučké, len skús, budem rada :-)
@tatranocka , z tohoto množstva sa dá pripraviť cca 8 - 10 rezňov, záleží na tom, aké veľké sa spravia.
@smejkad , určite išlo, urob rezne na pečiaci papier na plechu, takej veľkosti, ako chceš, pokrop vrch olejom a upeč v rúre.
@hoviadko , píšem v bode č.15, že som na rezne až na tanieri dala tenký plátok studeného čerstvého masla, ktorý sa rozpustí zbytkovým teplom, rezne zjemní podobne ako pri klasických viedenských vyprážaných rezňoch alebo obyčajných vyprážaných rezňoch z bravčového mäsa.
@martamm , určite môžeš spraviť v rúre rovnako ako zemiakovú babu, aj tak to bude veľmi chutné.
dakujem vám za otázky, za pochvalu, vyskúšanie a udelené hviezdičky
@hoviadko , nevidím dôvod na upozornenie, všimla som si, že som to tam zabudla napísať plátok masla na rezni, tak som to doplnila, tvoj komentár tu vtedy ešte nebol, tak nerozumiem tvojej reklamácii, prepáč. inak bod č. 15 celý tam bol, nebol dopisovaný dodatočne, prečo píšeš inak, tiež neviem.
@scharlott , áno tak to tam už teraz je. dakujem.
@ares , tebe nie, iným áno. však vieš, ako sa vraví: proti gustu žiaden dišputát :-)
@skillet , presne tak, babičky vedeli, čo je chutné a dobré a aj z lacného pochúťku spraviť, pridať môžeš čokoľvek, čo ti je po chuti. aj píšem, že recept je variabilný.
@radost , veľmi si ma potešila :-)
budem mať veľkú radosť, ak vyskúšaš, potom poprosím, daj vedieť ako sa vydarili tieto rezne a ako chutili :-)
dakujem, aj tebe pohodový deň prajem!
Pusta,tento recept mi prisiel ako na zavolanie,zajtra ho idem hned vyskusat.Robila som pastetu a tu uz neskonzumujeme tak,aby sa nepokazila pouzijem do placie.Vlastne si mi pripomenula,ze som taketo placky jedavala asi pred 10 rokmi u mojich znamych a nenormalne mi chutnali.Ci nasiaknu olejom?@radox1 , ved ty si ako sa zda od kulin.fachu a nevies,ze ak sa pouzije spravna teplota vyprazania tak nenasiaknu o nic viac- onic menej ako ostatne placky na 1000 sposobov robene.No zrejme si tu poznamku napisal,len aby rec nestala,ze.
@pusta ,tak som dnes robila tie pecenove placicky.pridala som cibulu,viac cesnaku,majoranky a mala som krasny cerstvy spenat tak som tam nasekala.Upecene placicky sme mali s miso polievkou.
Mozem len pochvalit,maju fantasticku chut,ale je potrebne pridat viac cesnaku a majoranky podla mojej chuti.Zvysne placicky pouzijem najblizsie do miso polievky ako celestinske rezance a bude zase hostina.
@k599 zaklad je pecen versus zemiaky a chute si pridava kazdy podla svojho,ale musis mi dat za pravdu navrh na recept bol super.Jedavala som to u znamych,ale pecen nebola mleta ale na kusky rezana,no bola to tiez dobrota.
Mozna autorka receptu nepridala cesnak,/ktory mne sa tam ziadal/ zo zdravotnych dovodov/,ale napad na jedlo je dobry.
Ja z toho urobim tiez dalsie 3 recepty.Dnes sme mali iba cisty vyvar- miso,potom urobim z nich rezance na celestinsky sposob do miso polievky a cast, ktora ostane ,zjeme ako appetizer s jablkovym sauce,alebo s kyslou smotanou.Ja urcite budem prazdne placky zapijat doma robenym kefirom.Uz sa na to tesim.Skus to ich urobit urcite dostanes odmenu od manzelky za chutnu veceru ci lahky obed.
este @k599 ,ja som ich vyprazala pul/pul sl.olej a br.mast.Pecen si ju v tomto recepte ziada.
Tak nezabudni pri vyprazani skusit moju verziu a daj vediet ci si navaril chutnejsie ako ja.
tatranocka,voci gustu ziaden disputata,ale opytat sa kolko porcii niekto narobil je trosku detske.Ona asi 2,lebo viac nepotrebuje a podla receptu sa da vypocitat mnozstvo kolko porcii je,ci nie?!
@jozka2 narobí si 1200g zmesi a urobí 2 porcie? Zvyšok vyhodí alebo ju bude jesť týždeň (alebo zrecykluje)? Vždy udáva počet porcií,teraz tak neurobila,lebo narobila toho kopu.Mne napíše,že urobila 8-10rezňov (dávkovanie lyžicou),tých rezňov narobila 24ks a to je cca 12porcií /100g.Ja dobre viem,čo sa pýtam,na rozdiel od teba.Prečítaj si po sebe,čo si napísala a zapoj do myslenia logiku.Pýtala som sa nie kvôli sebe,ale kvôli neskúseným,aby vedeli,že z toho množstva majú 12 porcií.
@tatranocka , prestaňte si vymýšľať, napísala som pravdu.
netuším, ako ste prišla na svoj počet rezňov, napísala som, koľko ich bude, aj to, že záleží na veľkosti, ktorú si určíte vy sama
to vaša teta @viera1 počítať na rozdiel od vás vie, vy len tárate do vetra. :-)
@pusta
....z tejto hmoty som vkladala polievkovou lyžicou pripravenú zmes do rozohriateho oleja, vytvarovala som rezne, ktoré som vypražila z oboch strán do zlato-hneda asi 5 - 7 minút z každej strany,...
Pletiete si kusy a porcie...
Podávali ste zemiaky so zemiakmi...(stačilo dať placky so zel.šalátom)
@viera1 tvrdí to,čo ja (10-12 PORCIÍ po 2ks = 20-24placiek) Btw. nie je to moja teta ☺ Netáram :) Končím s vami debatu-nemá význam,dopíšte počet porcií,ak chcete byť užitočná.
@tatranocka , áno, vkladala som zmes polievkovou lyžicou do rozohriateho oleja, ukáže mi, kde vidíte napísané že len jednou???
alebo koľkými????
ak by ste to nevedeli váhové množstvo jedného rezňa je cca 100 g.
@viera1 nikde nepísala, že jedna porcia sú 2 placky, ak ste si nevšimla nerobila som placky, ale rezne.
@tatranocka sorry,ta logika tam je, tiez porozmyslaj.Len zato ze pridam recdept na 10 porcii tak ich doma neuvarim ,len preto,ze som recept posunula dalej.Recepty kazdy dava tak ako ich kupil a urobi kolko potrebuje,ale ty tomu predsa rozumies a nebudeme to dalej rozoberat.
@jozkka2 , vypražila som všetky rezne naraz z celej dávky, niečo za tepla, niečo za studena, tiež sú výborné, za tepla boli s novými zemiakmi s petržlenom, za studena s chlebíkom domácim čerstvým, prílohu si zvolí každý sám, nemusí mať takú ako sme mali my, nám to chutí takto. na žiadnu recykláciu, ev. iné jedlá z tohoto nezostalo, zjedlo sa u nás všetko.
a mam ich skoro všetky uložene a vyskušane aj ja som prešpurak asi aj preto su mi blízke a su perfektne. Ked niečo potrebujem tak si upravím podla seba a neviem čo tu treba take komentovať.
Jéžišmária, ako sa tu trapne slovíčkujete, neuveritelné!!! Však podstatný je recept, skladba surovín, nápad, a nie kolko toho vzniklo, však ak je toho aj viac, da sa to zjest aj večer, aj zajtra dat deckam medzi chleba, a podobne, však sa už len z tych jej receptov nezblaznite! Ked z nej máte žihľavku, tak jej recepty neotvarajte a chodte v klude spat.
prave sme dojedli, veľmi chutilo. Použila som kuraciu pečeň , na drobno posekany mrazený medvedí cesnak a na zahustenie okrem strúhanky aj nadrobnucko nakrájané staršie rožky ( mam ich narezane v mrazaku, tak odhadom asi jeden kus na pol kila pečene a tri zemiaky). Podávala som iba potreté majonézou namiesto masla a k tomu uhorkovy šalát. Nechávam v KK

Pridaj komentár k receptu: