Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a...
Cestoviny s brokolicou
Zasa jedna talianska inšpirácia. Takto ich robím ja, aj keď je samozrejme viacero alternatív a možností......
Etlı barbunya alebo turecké národné jedlo
Viete aké je turecké národné jedlo? Ak tipujete nejaký kebap či baklavu, tak ste na omyle....
Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort
Tieto halušky robím so špenátom, ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou. Bola to taká skúška...
Pečené zemiaky s tuniakom a kukuricou
Je to recept od mojej sestry Marienky, recept má z Anglicka. Tam sa to jedáva...
Zapekaná krkovička, šťouchané brambory, paradajkový šalát
Tento recept je z relácie "bez servítky", trošku som si ho upravila, použila inú prílohu...
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.
Široké rezance so šampiňónmi a avokádom
Tento recept som uz davnejsie nasla na internete. Robim ho rada, je to rychle a...
Svoja pečienka
V originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka. Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja...
Patizón zapečený s mäsom
Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón. No, neber ho... hneď...
Pečená ryba s pikantnou krustou
Vyprážané ryby u nás nie sú veľmi v obľube, preto ich pripravujem takto. Najčastejšie robím...
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Kotlikový srnčí guláš
Pridám zopár receptov z diviny tento recept mám od kamaráta poľovníka.
Lazane s mäsovým ragú
Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso zomelieme. Zomelieme aj koreňovú zeleninu. Na rozpálenom oleji opražíme cesnak,...
Kukulienkina nátierka
Teplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a...
Slovenská zbojnícka pečienka v pekáči
Vkladám recept na túto obľúbenú slovenskú špecialitu s mnohými obmenami. Na osobu počítame 200 g mäsa,...
Cestoviny s cesnakom, šalotkou, patizónom a paradajkami
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cesnak a šalotku očistíme a nakrájame na kocky.
Zapekané kuracie rezne so syrom
Recept som som našiel v starej kuchárskej knihe po mame koľko tam bol ani sám neviem skúsil...
Kurací flamender podľa Flérky Naďky
Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti...
Langoše podľa Juraja Baču
Tieto langoše sa naučil robiť v šou Pečie celé Slovensko jej moderátor Juraj Bača.
Vyprážaný patizón s pivom
Toto jedlo patrí k mojim obľúbeným a keď sa ozvláštni pivom, tak chutí skvele.
Žvan žužu
Keď si chcem uľahčiť varenie , tak si naložím mäso dopredu. Na druhý deň si...
Tvarohovo-jablková žemľovka
Včera bol u nás veľký vietor, plno jabĺk na zemi, tak som urobila okrem postrúhania...
Kapustová polievka mojej svokry (Lahana çorbası)
Veľmi chutná a sýta polievka z čerstvej kapusty a opraženého mäsa. Stačí k nej len kúsok...
Dusený ázijský bôčik
Keď napíšete do vyhľadávača slovo bôčik, tak vám vyhodí množstvo receptov, ktoré sa väčšinou podobajú...
Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...