
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Bonbóny s cícerom a brusnicami
Cícer si deň vopred namočíme. Potom ho uvaríme domäkka (cca 40 - 50minút). Koľko suchého...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Špaldové muffiny s ríbezľami a chia
Slniečko, teplo ... kým chlapi grilovali, ja som oberala ríbezle a voila ríbezľové muffiny...

Polievka z ružičkového kelu
Očistený kel umyjeme, vložíme do 1 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a...

Veľkonočná pochúťka
Pôvodne sa to volá roláda ale nakoľko moja má iný tvar vymyslela som jej takýto názov

Rýchle slivkové knedlíky
Tento recept mám už niekoľko rokov vystrihnutý zo Života pod názvom "Perky z rohlíkov". Páči...

Medovníkové rezy s vínovým krémom
V predvianočnom čase som vyskúšala v mojich zákuskoch nové krémy. Prvý bol z čiernej kávy, ...

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.

Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...

Nepečený cheesecake s jahodami
Vynikajúci zákusok plný tvarohu, syra cottage a šľahačky doplnený chrumkavým korpusom a skvelými čerstvými jahodami...

Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom
Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.

Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami
Dnešný sviatočný predvianočný obed som trošku spestrila s kuracími stehnami na sušených dubákoch na smotane a príloha...

Zemiakové muffiny + medvedí cesnak
Včera som pozerala Tajomstvo mojej kuchyne a zaujal ma jednoduchý, t eraz aktuálny recept s medvedím cesnakom....

Moravské buchtičky
Neviem, či sú pravé z Moravy, ale moja babka ich pod takým názvom odtiaľ doniesla...

Rýchla holandská omáčka
Tradičná holandská omáčka sa musí šľahať nad parou a treba sa jej naozaj venovať, aby sa...

Hovädzí steak na banánovom pyré
Steak: Hovädzie mäso marinujeme cez noc v limetkovej šťave s hovädzím vývarom a troškou oregana. Mäso...

Zapekaný plnený baklažán s pečenými zemiakmi
S priateľkou sme si spravili baklažán na vlastný spôsob, bez pozretia nejakého receptu. Takže sme...

Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot)
Súčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie...

Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...

Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...

Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.

Pečeňová nátierka
Tento recept mám od bývalej kolegyne. Je to dobrá nátierka, pripomína mi chuťou kačaciu alebo...

Zelerové tyčinky
Tento recept mám z nejakej kuchárskej knihy a už niekolko krát som ich piekla a teraz ich spravím...