Letný ríbezľový koláč

matus113 - fotkamatus113, 22. júla 2012
Letný ríbezľový koláč
Foto: matus113

Koláč, ktorý osvieži.

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
70 g sekané
150 g
270 g
350 g
400 g




Postup

  1. 1

    Rozdelíme žĺtka od bielok. Žĺtka dáme do misy, pridáme roztopené maslo, 100 g práškového cukru a nahladko vymiešame. Potom pridáme 1 prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna, 270 g polohrubej múky a vymiešame na cesto.

  2. 2

    Vypracované cesto prstami roztlačíme po celej ploche suchého plechu. Dáme do trúby na 10 minút na 180 stupňov.

  3. 3

    Vyšľaháme si sneh z 4 bielkov a pridáme 250 g práškového cukru. Po 10 minútach rozotrieme vyšľahaný sneh po celej ploche cesta. Na sneh naukladáme ovocie. Ríbezle, maliny alebo lesnú zmes. Navrch pridáme sekané orechy. Dáme zapiecť na 10 minút na 200 stupňov.

Diskusia k receptu

Vymazať
katarina1959
Koláčik vyzerá veľmi dobre a určite tak aj chutí , síce ríbezle u nás už nie sú recept ukladám, je to určite chutné aj s iným ovocím.
Vymazať
turistka
@Matus113 , zaujímavé s tým snehom, škoda, že si nedal tento recept predvčerom, akurát som z ríbezlí robila bublaninu, ale snáď ešte zoženiem ríbezle a vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia