Foto: jenni
Omamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa so mnou celou studenou zimou. Vždy si rada Zobraziť celý popisOmamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa so mnou celou studenou zimou. Vždy si rada pochutím na čomsi s touto príchuťou. A čo vy? Skúste prevoňať svoju kuchyňu pri príprave tejto domácej a poctivej granoly, na ktorú vám ponúkam recept (je omnoho zdravšia ako tie, čo nachádzame v obchodoch). Tak na chvíľu vypnime a zamaškrťme si na tejto granole...na raňajky, desiatu, či len tak. www.dontbefakebakesomecake.sk
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ČL |
|
1 1/2 ČL |
|
1 ks |
|
štipka |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Okrem toho: | |
150 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv si pomixujeme alebo pomelieme na jemnejšie kúsky mandle a vlašské orechy, nie úplne na prášok, len na menšie kúsky, ktoré, keď sa upečú, vám budú chrúmať pod zubami.
-
2
Vo veľkej mise si zmiešame vločky (môžete použiť aj bezlepkové), pridáme orechy, perníkové korenie, mletú škoricu, štipku soli a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetky suroviny dôkladne premiešame, aby sa prepojili. Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a 2 polievkové lyžice sirupu a premiešame.
- 3
Zmes vysypeme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Granolu už len vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minúť pri 180 °C. Približne každých 5 minút plech vyberieme a granolu premiešame. Dávame pozor, aby neprihorela (každá rúra na pečenie je iná, niektorú môžu piecť dlhšie, iní kratšie, sledujte si to. Granolu necháme vychladnúť a presypeme ju do sklenenej nádoby.
- 4
Podávame so sójovým jogurtom a brusnicami. Skvelá na rýchle raňajky alebo keď sa vám ráno nechce variť a pripravovať si raňajky. Prípadne si ju môžete zobrať so sebou do školy alebo práve v sklenenom pohári s jogurtom, sušeným ovocím alebo aj s čerstvým ovocím. Prajem vám dobrú chuť!
- 3
Ďakujem za recept.