Domáca bylinková vegeta fotorecept
Foto: babkamt
V lete si suším bylinky. Napadlo mi, že si z nich spravím bylinkovú zmes. Táto domáca bylinková zmes je bez glutamanu sodného a ostatných Zobraziť celý popisV lete si suším bylinky. Napadlo mi, že si z nich spravím bylinkovú zmes. Táto domáca bylinková zmes je bez glutamanu sodného a ostatných E- čok, ktoré sa nachádzajú v kupovanej vegete. Každý si do nej môže pridať také bylinky, čo mu chutia. Zmes dávam do polievok, na pečené zemiaky.
Postup
-
1
Z prvej mladej zeleniny ako mrkva, petržlen, zeler, ligurček odrežeme vňať. Umyjeme ju. Rozdelíme ju na menšie viazaničky. Tie potom sušíme zavesené v tieni. Žihlľavu som kázala odtrhnúť a umyť manželovi:-) Usušené vňate som dávala do papierových vreciek zvlášť podľa druhu.
-
2
Napadlo mi, že nemusím mať na každý druh zvláštne vrecko. Obrala som listy zo všetkých druhov.
-
3
Tie som cez sitko osiala.
-
4
Takto vyzerajú osiate listy.
-
5
Tie som dala do sklenej fľašky.
Ja už dávnejšie využívam pri varení nielen koreň mrkvy, ale aj jej vňať. Prvý krát som si ju tento rok aj nasušila. Pridám ti link, o ktorom sa píše o mkvovej vňati:
zena.pravda.sk/jedlo/clanok/396327-mrkvova-vnat-plna-v...
www.pluska.sk/zena/zdravie/nezahadzujte-vnate-zo-zele...
prkynko.cuketka.cz/techniky/vyuziti-zeleniny-od-korene-po-...
Si moja krvná skupina:-) Ešte teraz mám krásny koriander. Mnoho som z neho rozdala, nasušila.
Tiež využívam suroviny, čo si sama dopestujem.
Prosím ťa a ako pestuješ koriander? Tiež som ho mala v črepníku raz použila odstrihla vňaťku a to bolo všetko on ďalej žil tie zvyšky boli zelené polievala som ho dúfajúc, že budú vyrastať nové výhonky, ale nič :-(
Môže v črepníku aj prezimovať odložila som ho.