Karask (jačmenný chlieb)
Estónsky - tradičný chlieb. Podával sa pri slávnostných príležitostiach.
Tortilla plnená zeleninou s mäskom
Babkina záhradka je plná zeleniny v tomto období, tak sme sa dnes rozhodli so sestrou urobiť...
Nutellové cookies s arašidmi a praclíkmi
Kto by nemiloval Nutellu? Cookies plnené touto čokoládovo-orieškovou nátierkou budú jedny z najlepších, aké ste kedy...
Bravčové involtini s rajčinami a fetou
Sú to malinké roládky, do ktorých sa dávajú rôzne plnky, ja mám osvedčenú z fety...
Marhuľový džem s barackovicou
Minulý rok som nerobila tento fantastický džem, ale tento rok som si urobila parádnu zásobu a...
Melónové kocky
Výborný šťavnatý zákusok, ktorý patrí do skupiny sviatočných. Minulý rok som skúšobne zavárala žlté melony. Pridala...
Mrkvová polievka s kalerábom
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú mrkvu a kaleráb postrúhané na hrubom strúhadle, ...
Ľahké lievance
Veľmi ľahký a rýchly recept, aj keď nad panvicou som stála večnosť, lebo tých lievancov...
Opečené cestoviny
Cestoviny sú národné jedlo talianska, no udomácnili sa aj v našej kuchyni a robievame ich na...
Čučoriedkový rýchlik
Myslím, že každá gazdinka tento koláčik pozná, je to jednoduchý rýchly hrnčekový koláč, možno...
Kuřecí játra, hlíva ústřičná jako guláš
Tak jsem přesně nevěděl jak to nazvat. Je to guláš a není to guláš, je...
Šalát z pečeného kuracieho mäsa s broskyňou
Tento šalát teraz beží v našej rodine aj u známych. Výborne sa hodí na rozličné stretnutia....
Zeleninová horčica /pochúťka/
Blíži sa nám sezóna a tak oprašujem recept, ktorý som vždy robila z viac dávok...
Cícerová nátierka
Ľahká cícerová nátierka, vhodná k pečivu alebo len ako dip k zeleninke.
Špenátová roláda
Recept inšpirovaný rovnomenným receptom od používateľky @Avanka - www. varecha. sk/6317
Cestovinová panvička s kuracím mäsom na kuriatkach
Kuracie prsia opečieme v panvici s olejom. Pridáme nakrájané kuriatka, sprudka orestujeme, osolíme a...
Ruský šalát
Plátky uhorky, redkvičiek a jarnej cibuľky preliate jogurtom a podávané s vajíčkom uvareným na tvrdo.
Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...
Marinovaný bôčik v domácej žemli
Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme...
Kuchárske tajomstvo
Túto dobrotu som vymyslela narýchlo :) Môj otec vždy vraví keď niečo vymyslím, tak to je...
Minútová polievka
Túto polievočku robila už moja babička a patrí k mojim obľúbeným, pretože je veľmi dobrá a...
Biela kačacia pečeň
Pečeň zbavenú žiliek a blán necháme namočenú v mlieku, aby sa vyťahala krv. Pečeň necháme...
Kysnutý (takmer úplne) celozrnný koláč
Kysnutý koláč väčšinou robíme z bielej múky. Ja som len nedávno začala nahrádzať bielu múku špaldovou,...
Slaná torta
Dnes ideme gratulovať synovi som upiekla slanú tortu. Chcela som to už dávno vyskúšať ale nebola...