Závarka do polievky
Závarka do polievky

Závarka do polievky fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 21. apríla 2017
Závarka do polievky (fotorecept)
Foto: dvorka

Mám rada domáce cestoviny a závarky do polievky, preto ich dosť dosť často varievam. Do dnešnej polievky z kuraťa od farmára sa hodila práve Zobraziť celý popisMám rada domáce cestoviny a závarky do polievky, preto ich dosť dosť často varievam. Do dnešnej polievky z kuraťa od farmára sa hodila práve domáca závarka a tak som si požičala recept od Jerica na mrveničku. Hrubej pšeničnej múky som mala málo, preto som nahradila polovicu hrubou celozrnnou špaldovou múkou. Cesto som nastrúhala na ručnom kľukovom strúhadle. A pre tento detail pridávam recept na Varechu, ako tip na prípravu cestovín.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 dcl
2 dcl
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z múky, vajíčka a nie plnej lyžice vody som si spravila tuhšie cesto. Vodu som pridala preto, lebo sa mi cesto nie úplne spojilo. Asi to bolo celozrnnou múkou.

    Závarka do polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som strúhala na ručnom strúhadle s malými slzičkami. Brala som si menšie kúsky, ktoré som najskôr dala do hrubej múky, aby sa nelepilo.

    Závarka do polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny som hneď dala variť na 2 minúty do vriacej osolenej vody a premiešala vidličkou, aby sa pekne pooddeľovali.

    Závarka do polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení som vybrala z vriacej vody sitkom, dala do misky a prepláchla studenou vodou. Nechala som odkvapkať a dala na tanier. Nakoľko som cesto robila z dvojitej dávky, vyšiel mi kopec malých cestovín ktoré môžem použiť aj ako prílohu.

    Závarka do polievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymenila som si strúhadlo za väčšie slzičky a nastrúhala som cestoviny, ktoré si vysuším a odložím do sklenenej fľašky. Tieto cestoviny som počas strúhania presýpala troškou detskej krupice aby sa mi nezlepili.

    Závarka do polievky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Zajímavé těstoviny, určitě v polévce chutné! Máš můj obdiv, s tým stúhadlom a těstom by mě trefil šlak. Tolik trpělivosti nemám. Jsi šikulka!
bubaya
Mrvenička, aha, aký dobrý nápad!!!!! 5 hviezd ti dávam za kreativitu.
kuchticka
Takuto mrvenicku som tiez kedysi robievala, ale teraz nemam trpezlivost a najme sptravnu muku ktoru na to potrebujem.
mijaita
Stačí mi na to deset minut! Rukou smicham mouku s vajíčkem, udělám kouli a tu na velkých slzách struhadla, nastrouhám. Také proto tomu říkáme strouhání.
Než se polévka uvaří, nechám ještě zaschnout. Výborná zavářka.
kimlo
To sa mi dnes hodí do polievky z májoviek. 5*