Foto: veganvidya
Sladkosti z našej vegánskej svadby II. - všetky sme si piekli svojpomocne. Tu bol zdroj inšpirácie Internet. Vyjde 12 muffinov.
porcií
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 čl |
|
3/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 čl |
|
3/4 čl |
|
1/4 čl |
|
1/4 hrnčeka za studena lisovaný |
|
2/3 hrnčeka |
|
1 ks bio |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 PL (z bio citróna) |
|
Postup
-
1
Použila som hrnček s objemom cca 250 ml. Predhrejte rúru na 170 - 180 C. Pripravte si košíčky do formy na muffiny.
- 2
V malej miske zmiešajte rastlinné mlieko s jablčným octom. Nechajte postáť 10 min. Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V druhej miske zmiešajte mlieko s octom, olej, cukor, citrónovú šťavu a kôru. Poriadne premiešajte suché suroviny s mokrými.
- 3
Naplňte košíčky do 3/4. Pečte asi 20 minút pri 180 C. Po vychladnutí môžete zdobiť citrónovou polevou: 1/2 hrnčeka pomletého hnedého cukru a 1 PL citrónovej šťavy. Môžete pridať viac šťavy alebo cukru podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Alebo mám byť dokonale "bionaivný"?