Citrónové muffiny (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 23. júna 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby II. - všetky sme si piekli svojpomocne. Tu bol zdroj inšpirácie Internet. Vyjde 12 muffinov.

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 čl
3/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1/2 čl
3/4 čl
1/4 čl
1/4 hrnčeka za studena lisovaný
2/3 hrnčeka
1 ks bio
1/4 hrnčeka
1 PL (z bio citróna)




Postup

  1. 1

    Použila som hrnček s objemom cca 250 ml. Predhrejte rúru na 170 - 180 C. Pripravte si košíčky do formy na muffiny.

  2. 2

    V malej miske zmiešajte rastlinné mlieko s jablčným octom. Nechajte postáť 10 min. Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V druhej miske zmiešajte mlieko s octom, olej, cukor, citrónovú šťavu a kôru. Poriadne premiešajte suché suroviny s mokrými.

  3. 3

    Naplňte košíčky do 3/4. Pečte asi 20 minút pri 180 C. Po vychladnutí môžete zdobiť citrónovou polevou: 1/2 hrnčeka pomletého hnedého cukru a 1 PL citrónovej šťavy. Môžete pridať viac šťavy alebo cukru podľa chuti.

Diskusia k receptu

douglas
Všetko najlepšie novomanželom! Veľa krásných spoločných dní! Muffinky sú krásné a určite aj veľmi chutné, len škoda, že nie sú aj svadobne "priozdobené". Nech sa vám obom darí na spoločnej ceste životom!
kredenc
Fajn recept, len nechápem prečo by malo byť mlieko sójové, slnečnicový olej lisovaný zastudena, bio cukor vanilkový, šťava a kôra z bio citróna,
Alebo mám byť dokonale "bionaivný"?
meraxes
kredenc: Prečo by mali byť "bionaivný"? Je to ich spôsob života, myslím, že vegánstvo v tomto prípade dotiahli použitím na ešte vyššiu úroveň. Keďže ide o svadobné koláče, predpokladám, že si chceli dať na jedle pre hostí záležať, a pretože majú biopotraviny častokrát lepšiu chuť, tak ich použili. Navyše citrónová kôra by sa z chemicky ošetrovaného citróna používať nemala. K téme: myslím, že to je výborný recept a aj keď nie som vegán, určite ho vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia