
Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...

Balkánsky vianočný kapor
Tento recept ma zaujal ešte v 80-tych rokoch v Medzinárodnej kuchárke. Keďže mal veľký úspech, ...

Roláda z kurčaťa s hubovou plnkou
Kurča umyjeme a vykostíme od pŕs smerom k stehnám, až nám zostane úplne bez kostí...

Dusené sójové mäso na zelenine
Sójové mäso patrí k jedlám ktoré z času na čas zjedia u nás všetci ale najviac túto...

Orechové kôpky
Poznáte orechové kôpky? Ideálny spôsob, ako zúžitkovať bielky z chladničky, je vyskúšať tento jednoduchý recept....

Budapeštianske rezy
Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý...

Môj cibuľový koláč na spôsob pissaladière
Pissaladière je cibuľový koláč z kysnutého pizzového alebo chlebového cesta s ančovičkami a čiernymi olivami, typický...

Ryža ako ju varím ja
Každá gazdinka má svoj recept na varenie ryže. Moja mladšia dcéra ju má rada mäkšiu, ...

Medový krémeš
Tento recept pochadza zo slovenska. Mám ho od svojej sestry Mariky, ktorá mi ho dala ochutnat pri...

Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...

Uhorková raita
Uhorku umyjeme, okrájame šupku a pokrájame ju na malé kocky, ktoré dáme do misky...

Kedlubnový salát se šunkou
Jednoduchý salát, který i nasytí. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Cibuľové rezne so zázvorom
Inspiroval mne recept v Pošli recept od paní Jitky Beranové-Medailonky v cibulovém kabátku. Postup a ingredience,...

Makové rezy - zemiakové
Už oddávna mám vo svojich receptoch tri koláče, kde do cesta idú zemiaky. Mala som...

Špenátové valčeky s lososom
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky,...

Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

Pralinky s plnkou zo slaného karamelu
Bielu čokoládu musíme natemperovať – 330 g čokolády dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Roztopenú stiahneme, ...

Karask (jačmenný chlieb)
Estónsky - tradičný chlieb. Podával sa pri slávnostných príležitostiach.

Plnené kapustné listy
Toto jedlo varim rada keď je skora kapusta recept je ľahky , ale chutny.

Gözleme plnené cukinou
Je to tenučké plnené cesto, opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom. Je to ako Çökelekli...

Indická šošovicová polievka s karí a pečenými jablkami
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak na tenké plátky. Dve jablká zabalíme do alobalu a dáme...

Zelená špargľa z WOKu
Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela...

Rýchly a jednoduchý marhuľový džem
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, tak sa jednoznačne budeme mať čím...

Bezlepkové langoše
Ako ich máte najradšej? S kyslou smotanou a strúhaným syrom? Alebo s kečupom? Čo takto len potreté...

Foie gras terina
Pečienky sprudka ugrilujeme, do pripravenej formy kladieme pečienky nakrájané na 6–7 cm kusy, osolíme a...

Zemiakový šalát s mungo klíčkami a jogurtovým dresingom
Na tomto recepte je najlepší jogurtovo-horčicovo-medový dresing...

Husacie prsia na villánskej kadarke
Husacie prsia osolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán asi...

Koláč z lístkového cesta so slaninkou a brokolicou
Lístkové cesto si rozváľkame na veľkosť okrúhleho pekáča + trošku cez okraj.