Keksíky s brusnicami a bielou čokoládou fotorecept
Pokus o upečenie "galletas" (keksy), ktoré budú chutiť ako keksy, ktoré som si zvykla kupovať. Celkom sa mi to podarilo :).
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 3 šálky |
|
| 1 šálka, rozpustené |
|
| 1 šálka |
|
| 1 šálka, trstinový |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 čl |
|
| 2 PL, teplá |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1/2 čl |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske dobre vymiešame kryštálový cukor, hnedý cukor a rozpustené maslo.
-
2
Po jednom primiešame vajíčka.
-
3
Pridáme vanilkovú esenciu.
-
4
V teplej vode rozpustíme prášok do pečiva a vlejeme do cesta. Pridáme soľ. Všetko dobre vyšľaháme. (Ak sa vám cesto "sekne" vôbec to nevadí. Po tom ako sa pridá múka sa to napraví).
-
5
Postupne primiešame múku, šálku po šálke.
-
6
Čokoládu nasekáme na malé kúsky a spolu s brusnicami vmiešame do cesta.
-
7
Pomocou lyžice kladieme kôpky z cesta na plech.
-
8
Vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút (kým nie sú okraje hnedé).
-
9
Necháme vychladnúť a vychutnávame :)









a ked sa dostanem k brusniciam tak hned vyskusam :)))
dakujem za recept:)