
Tekvicové pyré
Toto pyré je taký polotovar, ktorý používam do koláčov, polievok, plním ním aj ...

Škvarkové maxi pagáče
Pagáče či pagáčiky boli aj sú vďačným sústom, ktoré dokáže zasýtiť rýchlo a chutne. V...

Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.

Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...

Slané rožky krútené
Takéto rožky sa u nás robia pre väčšiu spoločnosť, povedzme kedˇ sú prípravy pre svadbu, ale...

Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...

Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...

Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...

Ryba á la Sebine
Recept mam od rakúskej známej. Je to rýchlo a jednoducho pripravené jedlo, ktoré je chutné...

Svieže kokosové smoothie
Smoothie pripravujem väčšinou na raňajky, toto je jedno z mojich obľúbených, skvelé na jar, ...

Chilli con pollo
Toto je jedno z prvých jedál, ktoré som sa naučil robiť. Je to jednoduché a...

Kačica na pomarančoch
Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú...

Banánovo-gaštanový „Macho“ so slivkami
"Ólala". to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som...

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

Zemiakové placky s údeným mäsom
Surové očistené zemiaky spolu s varenými zemiakmi najemno nastrúhame do misy. Pridáme varené údené mäso nakrájané...

Plnené kuracie prsia
Tento receptík je jednoduchý a hlavne z ingrediencií, ktoré máme skoro všetci doma. V nedeľu...

Míša rezy - Mozaika
Veľmi sme si to obľúbili tieto záskusky, sú to jediné tvarohové, ktoré zje aj malá...

Bazový lekvár
Rozvarte 2 kg nakrájaných jabĺk, prepasírujte, pridajte 1/2 kg cukru a 1 kg bazových...

Lekvárový koláč zo škvarkového cesta
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.

Mrkvová vňať vyprážaná
Jedli ste už vyprážanú vňať? Tak šup vyskúšať :-) Je to lahôdka, ani by ste neverili....

Grilovaná bravčová krkovička
Všetky koreniny zmiešame a naložíme do nich mäso nakrájané na hrubšie plátky a necháme odstáť do druhého...

Cestoviny so zeleninou zapekané v remoske
Tento recept je výplodom mojej dnešnej improvizácie. Je to veľmi jednoduché a chutné jedlo a môžme...

Rýchly múčnik s ovocím (vegan)
Opäť inšpirácia tu: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej - túto knihu...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Klobásová polievka so zemiakmi a s krúpam
Umyté krúpy uvaríme spolu s nakrájanou mrkvou, zemiakmi a klobásou. Dochutíme soľou a korením.