Amadine fotorecept
Foto: izabella929
Recept som dostala e-mailom od rumunskej priateľky. Tento zákusok je variabilný. Možete ho robiť z tmavšieho kakaového korpusu a aj krém môže byť ľubovoľný. Zobraziť celý popisRecept som dostala e-mailom od rumunskej priateľky. Tento zákusok je variabilný. Možete ho robiť z tmavšieho kakaového korpusu a aj krém môže byť ľubovoľný. Dnes som volila cappuccinový krém, ktorý som vyskúšala podobne ako ten nedávny z čiernej kávy. Opäť skvelá kombinácia cappuccina a masla s medom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto kakaové 3x: | |
3 ks |
|
100 g |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
140 g |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
1 PL |
|
Krém: | |
700 ml |
|
4 PL (instantné) |
|
1 KL |
|
250 g |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
2 bal |
|
Poleva čokoládová: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Cesto som robila podľa originálneho receptu na rezy Amadine. Podľa originálu sa robí jeden korpus zo 6 vajec a ten sa prekrojí na polovice zúbkovým nožom a naplní sa kakaovým krémom. Najprv som si pripravila krém, lebo musí stuhnúť v chladničke. Nechala som zovrieť vodu, s ktorou som zaliala cappuccino. Pridala som ešte do teplého Zlaté klasy a škoricu. Za stáleho miešania som uvarila hustú kašu a nechala som ju vychladiť.
-
2
Zatiaľ som si vymiešala maslo do peny.
-
3
Až do vymiešaného masla som pridala med a ešte krátko všetko spojila.
-
4
Po malých častiach som k nemu pridávala vychladnutú cappuccinovú kašu a dobre prešľahala.
-
5
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
6
A pripravila som si cesto na korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Pridala som vodu a olej. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala som ho k vajcovo-cukrovému základu. Opatrne vmiešala do cesta.
-
7
Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech 27 x 37 cm. som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. upečené som nechala chladiť na mriežke. Ihneď som si pripravila cesto podobne aj na ďalšie 2 korpusy.
-
8
Pripravila som si sirup na polievanie korpusov. Horúcou vodou som zaliala cappuccino.
-
9
Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho sirupom a natrela horúcim lekvárom.
-
10
Na lekvár som natrela polovicu krému. Takto isto som urobila i pri ďalšom korpuse.
-
11
Položila som aj posledný korpus. Zakryla som ho papierom na pečenie, položila dosku a 4 kg cukru a uložila do chladničky do druhého dňa.
-
12
Druhý deň som koláč nakrájala na kocky. Poliala čokoládovou polevou, ktorá musí tiecť čiastočne aj po bokoch zákusku. Ani som nemyslela, že to bude také zložité.
-
13
Ja som ešte na záver urobila šľahačku s cappuccinom a ozdobila som vrch. Nie je nutné, stačí poliať polevou.
Diskusia k receptu