Kávový zákusok
Kávový zákusok

Amadine fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. novembra 2017

Recept som dostala e-mailom od rumunskej priateľky. Tento zákusok je variabilný. Možete ho robiť z tmavšieho kakaového korpusu a aj krém môže byť ľubovoľný. Dnes som volila cappuccinový krém, ktorý som vyskúšala podobne ako ten nedávny z čiernej kávy. Opäť skvelá kombinácia cappuccina a masla s medom.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové 3x:
3 ks
100 g
1,5 PL
1,5 PL
140 g
1 KL
na špic noža
1 PL
Krém:
700 ml
4 PL (instantné)
1 KL
250 g
4 PL
1 KL
2 bal
Poleva čokoládová:
200 g
1 PL
1 PL
2 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto som robila podľa originálneho receptu na rezy Amadine. Podľa originálu sa robí jeden korpus zo 6 vajec a ten sa prekrojí na polovice zúbkovým nožom a naplní sa kakaovým krémom. Najprv som si pripravila krém, lebo musí stuhnúť v chladničke. Nechala som zovrieť vodu, s ktorou som zaliala cappuccino. Pridala som ešte do teplého Zlaté klasy a škoricu. Za stáleho miešania som uvarila hustú kašu a nechala som ju vychladiť.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som si vymiešala maslo do peny.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Až do vymiešaného masla som pridala med a ešte krátko všetko spojila.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po malých častiach som k nemu pridávala vychladnutú cappuccinovú kašu a dobre prešľahala.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A pripravila som si cesto na korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Pridala som vodu a olej. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a preosiala som ho k vajcovo-cukrovému základu. Opatrne vmiešala do cesta.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech 27 x 37 cm. som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Pieklo sa 10 min. upečené som nechala chladiť na mriežke. Ihneď som si pripravila cesto podobne aj na ďalšie 2 korpusy.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravila som si sirup na polievanie korpusov. Horúcou vodou som zaliala cappuccino.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho sirupom a natrela horúcim lekvárom.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na lekvár som natrela polovicu krému. Takto isto som urobila i pri ďalšom korpuse.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Položila som aj posledný korpus. Zakryla som ho papierom na pečenie, položila dosku a 4 kg cukru a uložila do chladničky do druhého dňa.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Druhý deň som koláč nakrájala na kocky. Poliala čokoládovou polevou, ktorá musí tiecť čiastočne aj po bokoch zákusku. Ani som nemyslela, že to bude také zložité.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ja som ešte na záver urobila šľahačku s cappuccinom a ozdobila som vrch. Nie je nutné, stačí poliať polevou.

    Amadine (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zasa jeden neokukaný, nový krásny recept od majsterky rezov @Izabella. Zákuskov s kávovou vôňou a chuťou nemám veľa, hádam len jeden v mojej KK a ak dovolíš Izka rada si ho uložím. Vyzerá nádherne, tá postekaná čokoláda mu dodáva neobyčajný image a určite je aj chuťovo vynikajúci. Ďakujem.