Foto: mikeczova
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky štipky soli vajce, rozpusteného tuku a vy kysnutého kvásku vymiešame cesto, necháme vykysnúť v rýchlokyske.
- 2
Cesto vyvaľkáme na 1cm vysoko, rozkrájame na štvorce asi 7 x 7 cm (veľkosť podľa vkusu). Do stredu dáme pol lyžičky lekváru a každý štvorec zabalíme a vytvarujeme do okrúhlej buchtičky.
- 3
Buchty vložíme do vopred vyhriatej nádoby Microgourmet, necháme medzi nimi medzery a zakryjeme vrchnákom. Buchty takto paríme 3-4 minúty. Hrniec odkryjeme a vložíme ďalšiu dávku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
eshop.tescoma.sk/varenie/riad-do-mikrovlnnej-rury/microl...
Tá matematika mi nejako nesedí