Parené buchty z mikrovlnky

mikeczova - fotkamikeczova, 18. marca 2013
Parené buchty z mikrovlnky
Foto: mikeczova
6
porcií
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
450 ml
40 g
30 g
1 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky štipky soli vajce, rozpusteného tuku a vy kysnutého kvásku vymiešame cesto, necháme vykysnúť v rýchlokyske.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na 1cm vysoko, rozkrájame na štvorce asi 7 x 7 cm (veľkosť podľa vkusu). Do stredu dáme pol lyžičky lekváru a každý štvorec zabalíme a vytvarujeme do okrúhlej buchtičky.

  3. 3

    Buchty vložíme do vopred vyhriatej nádoby Microgourmet, necháme medzi nimi medzery a zakryjeme vrchnákom. Buchty takto paríme 3-4 minúty. Hrniec odkryjeme a vložíme ďalšiu dávku.

Diskusia k receptu

denyany
kde sa dá kúpiť nádoba Microgourmet? určite by sa mi zišla, lebo parenie klasickým spôsobom je veľmi zdĺhavé, zvlášť, keď robím buchty z kila múky a veľký hrniec nemám.
cesminaz
Krasne a super "masinka",ale podla mna robit parene buchty tradicnym sposobom je predsa len nieco ine.Ano je to zdlhave,ale ma to svoje "caro a aj chut" ;-D a plus ze keby clovek mal doma takyto stroj na buchty,by sme ine nerobili len parene buchty...a potom by sme aj my vyzerali ako "BUCHTY" :-)))))
vanilka111
ja tiež parím v hrnci pod pokrievkou, a hneď vo dvoch- mám dva paráky a parím po 6 kusoch naraz a parím ich 6 minút, čiže za 12 minút uparím 12 buchiet, tak za pol hodinku mám hotovo. :-) 80€ by som za tupperware určite nedala..
mikeczova
nie je to len na buchty. je to normálny parný hrniec do mikrovlnky. recept som skúšala prvý krát a podaril sa. sú na nerozoznanie od klasického paráku.
denyany
ďakujem za rady ohľadom toho hrnca. aj mne sa zdá drahý, možno sa poobzerám po tom z Tescomy.
astheart
Napařovací misky do mikrovlnky se dají na netu koupit od Tescomy, Elektroluxu a i jiných firem. Ceny jsou od 170 Kč. Myslím, že Tupperware je zbytečné....
bonappetit
Naozaj vynikajúce...skúšala som už rôzne recepty, rôzne spôsoby naparovania, ale nedajú sa porovnať. Jednoduché aj pre ozajstných začiatočníkov s Microgourmetom. super nápad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia