
Ucha s mäsovými knedličkami
Ucha, ruské pomenovanie rybacích polievok. V Rusku existuje niekoľko desiatok týchto receptov, ale rovnako...

Zemiakové košíčky
dame vykysnut kvasok a zarobime z ostatnych ingrediencii cesto a nechame ho vykysnut. Zatial si pripravime...

Babský šalát
Rukolu aj cherry rajčinky umyjeme, vložíme do misy, rajčinky pokrájame na polovice, pokvapkáme olejom a octom, premiešame...

Mrkvová roláda s tvarohovo-čokoládovou plnkou
Mrkvička je do jarných dezertov ideálna a tak sme ju tentokrát schovali do jemnej rolády. Naša...

Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...

Shooter Cactus flower (kaktusový kvet)
Tento nápoj sa radí medzi Shootery, ktorý vymysleli kanadskí barmani, keď hľadali nový spôsob ochrany pred...

Orechové gombíky
Med zohrejeme na niekoľko minút v mikrovlne aby bol tekutý. Všetky suroviny aj med daj do...

Mrkvovo fenyklový krém s praženým anýzem
K tomuto lahodnému, lehce nasládlému polévkovému krému mě zásadně inspiroval skvělý recept @martamm ..........

Dvoubarevná bábovka z podmáslí
Recept vznikl náhodou, když dcera místo mléka donesla domů podmáslí.

Domáci tekvicový sirup „pumpkin spice“, ako stvorený do hrejivých jesenných nápojov
Urobte si do zásoby tento korenistý sirup z tekvice. Využijete ho na prípravu hrejivých čajových a...

Macíkové muffiny zo sviežich citrusov
Moja sestra ako malá rada cucala citróny... len tak samotné, už ako batoľa. Môj...

Tvarohovo-pomarančové rezy so šľahačkou
Náš posviatkový zákusok trošku odľahčený od masla a cukru. Vlastný recept.

Pečivo s vaječným likérom
Ja ho robím len príležitostne, ked mám po ruke likér, čiže Vianoce a Veľká noc....

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

Créme brulée s bielou čokoládou
Tento recept pochádza u časopisu Albert a výsledok je priam neodolateľný-nadýchaný krém, ktorý sa rozplýva na jazyku......

Prekladané zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame nakolečka asi tak 0, 5cm a dáme do zapékacej misky. Kto má sklenú nemusí...

Baklažánová nátierka s bryndzou
Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca...

Čerstvý romaine šalát s jicamou a mandľami
Rýchlo som si zvykol na čerstvé surové, alias raw, šaláty v rôznom variantnom prevedení...

Jogurtovo-syrová nátierka
Vymiešame dohladka kozí syr s gréckym jogurtom a nakoniec pridáme cibuľku. Množstvo cca na 2 krajce...

Tortillová placka plnená hubovou omeletou
Potrebujete doma čo najrýchlejšie vyčarovať niečo dobré na obed či večeru? Tak využite hotové tortillové placky, ...