Jablková štrúdľa s rumovou omáčkou
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 180 g |
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 100 ml |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 7 ks |
|
| 160 g |
|
| Rumová omáčka: | |
| 400 g |
|
| 120 g |
|
| 6 ks |
|
| kúsok |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Z múky, vajíčka, octu, masla a vody pripravíme hladké cesto. Necháme prikryté pol hodiny odpočívať.
- 2
Na stôl prestrieme obrus a pomúčime ho. Cesto postupne naťahujeme prstami, až kým nie je priehľadné. Na cesto poukladáme nakrájané jablká a posypeme ich cukrom.
- 3
S pomocou obrusu cesto zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme mliekom alebo maslom a pečieme pri 170 °C.
- 4
Na omáčku prevaríme mlieko s vanilkou. Medzitým vyšľaháme zo žĺtkov a cukru hladkú penu, zalejeme mliekom, precedíme a zohrejeme na 80 °C. Nakoniec pridáme rum.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ta omacka je vhodna aj k inym jedlám.