Jablková štrúdľa s rumovou omáčkou

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 26. októbra 2014
Jablková štrúdľa s rumovou omáčkou
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
35 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
180 g
1 ČL
1 PL
100 ml
 štipka
Plnka:
7 ks
160 g
Rumová omáčka:
400 g
120 g
6 ks
 kúsok
100 ml




Postup

  1. 1

    Z múky, vajíčka, octu, masla a vody pripravíme hladké cesto. Necháme prikryté pol hodiny odpočívať.

  2. 2

    Na stôl prestrieme obrus a pomúčime ho. Cesto postupne naťahujeme prstami, až kým nie je priehľadné. Na cesto poukladáme nakrájané jablká a posypeme ich cukrom.

  3. 3

    S pomocou obrusu cesto zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme mliekom alebo maslom a pečieme pri 170 °C.

  4. 4

    Na omáčku prevaríme mlieko s vanilkou. Medzitým vyšľaháme zo žĺtkov a cukru hladkú penu, zalejeme mliekom, precedíme a zohrejeme na 80 °C. Nakoniec pridáme rum.

Diskusia k receptu

marienka44
Aj me sa páci, hlavne ze cesto je strudlove, tahane. Ja by som cesto este pokropila rozpustenym maslom, posypala oprazenou struhankou, pripadne s mletym makom.
Ta omacka je vhodna aj k inym jedlám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia