Postup
-
1
Príprava cesta : Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom primiešame cukor a miešame dopenista. Pridáme 2 lyžice vody a znova premiešame. Ďalej pridáme múku a kypriaci prášok a znova premiešame . Nakoniec pridáme sneh ktorý sme vyšľahali z bielkov.Plech vystelieme papierom na pečenie na ktorý vylejeme cesto. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Cesto pečieme do zlata .
- 2
Keď sa cesto upečie necháme ho chladnúť. Zatiaľ si pripravíme želatínu: Do hrnca vylejeme 0,5 litra vody nasypeme tam šumienku a práškovú želatínu. Dobre premiešame a dáme veriť. Stále miešame, aby nám neprihorela. Túto zmes necháme prevrieť a ešte chvíľku miešame, až kým nebude hustejšia. Odstavíme zo sporáka a za stáleho miešania ju necháme chvíľku chladnúť. Na už vychladnuté cesto ju vylejeme a rozotrieme . Necháme je tuhnúť a chladnúť.
- 3
Kým nám želatína na ceste tuhne si pripravíme klasickú čokoládovú polevu: Nad parou roztopíme čokoládu na varenie a CERU-stužený tuk. Na už vychradnutú a stuhnutú želatínu vylejeme čokoládovú polevu, rovnomerne ju rozotrieme a necháme ju stuhnúť. Po stuhnutí čokolády necháme cesto ešte pár minút odpočívat a potom opatrne nekrájame na kocky a môžme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu