Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami fotorecept
Foto: klimeczek
Snažím sa aby moje výtvory nie len výborne chutili ale aby lahodili aj očiam. A pokiaľ možno aby to celé aj pekne hýrilo farbami. Zobraziť celý popisSnažím sa aby moje výtvory nie len výborne chutili ale aby lahodili aj očiam. A pokiaľ možno aby to celé aj pekne hýrilo farbami. Ak màte chuť na sladké ale hrešiť chcete len minimálne vyskúšajte tento závin. Bude Vám chutiť určite!
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
3 ks |
|
300 ml |
|
100 g |
|
150 g |
|
50 g (nemusí byť) |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 ml (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Listkové cesto si rozvaľkame a potrieme vrstvou dvoch zmiešaných tvarohov.
-
2
Cukor na panvici roztopíme na karamel. Vytlačíme šťavu z pomarančov a pridáme vanilkový struk. Vložíme ošupané a rozštvrtené hrušky a krátko povaríme kým sa šťáva nezredukuje a hrušky ale stále zostanú al dente.
-
3
Marinované hrušky naukladáme na vrstvu tvarohu spolu s malinami a podľa chuti aj orechami. Zvinieme, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry.
-
4
Do pomarančovej šťávy ktorá nám zostala vmiešame zlatý klas ktorý si rozmiešane v smazané na šľahanie. Necháme prejsť varom a odstavíme. Takto vniknutý pomarančovo-vanilkový krém chutí k štrudličke vynikajúco.
-
5
Ja som podával v ponarančovej šupke ktorá poslúžila ako chutnà miska. Zdobiť čerstvými malinami - povinnosť! :-) Dobrú chuť prajem
Diskusia k receptu