
Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...

Pečené plnené pstruhy
Najprv si pripravíme plnku. Pomleté mäso a cibuľu zmiešame so strúhankou. Osolíme, okoreníme a...

Lahodná paštika z krůtích jater
Recept je moje varianta, i když ničím vyjímečná. Snad jen jednoduchostí a propracovaním a variabilitou....

Polívka z batátu jedinečné chuti
Z jednoho batátu (nebo kusu hokkaido) uvařím 2 - 3 krásné porce luxusní, krémové polévky...

Bravčové miniguličky s citrusovou glazúrou
Rada experimentujem s mletým mäsom. Dá sa do neho všelico pridať, vytvarovať do rôznych tvarov...

Pirohy na sladko
Postup: pripravime si kvasok z drozdia, polovice mlieka a trosku cukru. Zo zvysnych surovin vypracujeme...

Crepes so slivkami a jogurtom
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

Tvarohovo-kakaové gule s jahodami
Keďže milujeme čokoládu a všetky veci, ktoré majú s čokoládou niečo spoločné rozhodla som sa trocha zmeniť...

Ražniči z mletého mäsa
Komerčný recept<br /> Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdľu, podávajte s chutným Ajvarom...

Zeleninová polievka za 5 minút
Z malej zeleniny, pri vyberaní v jeseň, robievam polotovar na zeleninovú polievku, , ,

Sójové kúsky so sušenými paradajkami a s tymianom
Sójové kúsky si pamätám ešte z detstva, vtedy som ich mala naozaj rada a najčastejšie sme...

Šafránová hruška s čučoriedkovým prelivom
Výborný dezert, ale dá sa použiť aj ako skvelá príloha napríklad k divine

Kachní prsa se šalotkami a brusinkovou omáčkou
Tohle je opravdu velká dobrota. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom
Neviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa...

Šalát s cestovinou
Výborný pre tých, ktorý sa zdravo stravujú, ale aj tých, ktorý si chcú urobiť...

Kuracie lasagne
Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté kuracie mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym...

Jahňacia kotleta špikovaná fazuľkou
Jahňací hrebienok odblaníme a zbavíme prebytočného tuku. Potom ho prešpikujeme zelenou fazuľkou, osolíme, okoreníme,...

Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...

Čočkové kofty
I u nás se používá slovo kofty (köftes) a já je ráda dělám, Jsou rychlé a...

Guľky s citrónovou polevou
1Bielok, 150 g cukru, citrónovú šťavu a kakao vymiešame do peny. Prisypeme arašidy, ...

Babkine pagáče bez oškvarkov
Z vlažného mlieka si pripravíme kvások. Všetko spolu dobre vypracujeme, rozvaľkáme, vykrojíme pagáčiky a...

Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...

Oščadnicky polesník s omáčkou
Tento recept je trošku náročný na čas, aby všetko bolo teplé na tanieri, ale stojí...

Syrové pagáčiky
4dcl mlieka, 4polievkové lyžice pol múky, 4dkg masla, štipku soli všetko spolu uvaríme, ...

Lievance len z celozrnnej múky s hroznom
S lievancami a veľmi dobrými, akoby sa tu roztrhlo vrece. Všetko sladké obmedzujem, ale ste ma...

Ananás pre náročných
Touto špecialitou potešíte všetkých, na ktorých Vám záleží. Napríklad ako ja, moju lásku :-*

Zadělávaná mrkev s rozpekama
Vzpomínka na školní léta v západočeském kraji. Ač jídlo obyčejné, je krajové a výborné...

Mandarínky v župane
Na Vianočné sviatky som ešte nezačala piecť. Mám rada čerstvé pečivo. No nejaká sladkosť sa za...